Aarne Rannamäe isa Ülo jättis lastefondile helde päranduse (1)

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Analoogsed toolid jõuavad peagi lastekliinikusse.
Analoogsed toolid jõuavad peagi lastekliinikusse. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu ülikooli lastefond soetas ülikooli kliinikumi lastekliinikule kolm uut protseduuritooli, mida rahastati aprillis fondile laekunud pärandannetusest. Selgus, et selle ja mitme teise annetuse taga on varalahkunud ajakirjaniku Aarne Rannamäe isa Ülo Rannamäe.

Üks funktsionaalne protseduuritool maksab 1858 eurot ja kliinikumi enda eelarve nende soetamist ei võimaldanud. Seetõttu otsustas lastefond annetusena saadud 9087 eurost tasuda kõigi kolme tooli maksumuse ehk 5574 eurot. Ülo Rannamäe tegi annetuse fondile spetsiaalselt Tartu ülikooli kliinikumi lastekliiniku toetamiseks.

Üllatuslik annetus

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar rääkis, et üldpediaatria- ja neuroloogiaosakonda tellitud toolid on planeeritud patsientidele, kes viibivad haiglas küll üle nelja tunni mõnel uuringul või ravi saamas, kuid ei vaja alati voodikohta. «Need toolid on head seetõttu, et ei võta nii palju ruumi kui voodid ja lastekliinikus on ruumipuudus,» nentis ta.

Saare sõnul tuli pärandus neile täieliku üllatusena. «Meil polnud kahjuks võimalik isegi selle teo eest tänu avaldada,» ütles ta ning selgitas, et Ülo Rannamäe lähedasi ei õnnestunud neil leida.

Saare sõnul on selline pärandannetus lastefondile esmakordne.

Korter kogudustele

Tartu Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets rääkis, et Ülo Rannamäe annetas oma Vasara tänaval asuvast korterist ühe osa SA Tartu Pauluse kirikule. Tema sõnul oli korter kolmeks jaotatud ja üks osa läks neile, teine Tori kogudusele ja kolmas sugulastele.

Luhametsa sõnul läheb saadud pärandus kirikuhoone korrashoidmiseks. «Ülo oli ise varem rääkinud, et tahab teha kirikule päranduse, aga arvasime, et kogudusele, ja polnud ka selles kindlad,» nentis ta. «Püüame raha võimalikult väärikalt kasutada,» lubas Luhamets.

Korter on praeguseks maha müüdud ja sellest saadud tulu asjaosaliste vahel ära jagatud.

Ülo Rannamäe lahkus 2016. aasta oktoobris, ligi kuus nädalat pärast oma teleajakirjanikust poja Aarne Rannamäe ootamatut surma. Oma eluajal pälvis ta presidendilt Kotkaristi V klassi teenetemärgi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles