Harjutusele läinud pritsumehed avastasid rikutud päästerõnga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pinnaltpäästevarustuses Annelinna päästja Tanel Liivat näitab päästerõngast ja viskeliini käepidet, mille vahelt on nöör ära lõigatud.
Pinnaltpäästevarustuses Annelinna päästja Tanel Liivat näitab päästerõngast ja viskeliini käepidet, mille vahelt on nöör ära lõigatud. Foto: Lõuna päästekeskus

Täna ennelõunal Emajõe äärde Kabina karjääri harjutusele läinud päästjad avastasid vandaalide ohvriks sattunud veeohutuspüstaku. Miks peaks mõni inimene püstakut või päästerõngast rikkuma, jääb selgusetuks.

Hoolimatute inimeste rikutud veeohutuspüstaku avastasid Tartu Annelinna komando päästjad. Kui mõnikord on püstakutelt varastatud rõngas, soditud seda spreivärvidega või on päästerõnga viskeliini nöör sõlmedesse seotud, siis sel korral oli keegi rõnga viskeliini nööri ära varastanud.

Päästjad juhivad tähelepanu, et rikutud päästerõngas või selle puudumine võib uppumisohtu sattunud inimesele elu maksta. Viskeliini nööri abil saab eluohtlikus olukorras inimese kaldale tõmmata.

Tartumaal on erinevate veekogude äärde koostöös omavalitsustega paigaldatud umbes 100 veeohutuspüstakut. Korras püstakult leiavad inimesed info, kuidas käituda veeõnnetuse korral  ning viskeliiniga päästerõnga, mida uppumisohus inimesele ulatada.

Katkistest või mittekomplekssetest püstakutest palub amet inimestel teatada päästeala infotelefonil 1524, mille kaudu edastatakse info ennetustöötajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles