Maaülikooli pürgijad soovivad kõige enam õppida loodusturismi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maaülikool.
Eesti maaülikool. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti maaülikoolis lõppes kolmapäeval sisseastumisavalduste vastuvõtt. Bakalaureuse- ja magistriõppesse laekus kokku 2779 avaldust.

Märgatav on sisseastujate huvi suurenemine tehnikavaldkonna vastu, tõusu tegi sel aastal ka vesiehitus ja veekaitse, maaehituse, tehnotroonika ning tehnika ja tehnoloogia õppekava sisseastumisavalduste arv.

Enim soovijaid on loodusturismi õppekavale (6,75 avaldust kohale), järgnevad toiduainete tehnoloogia (6,56) ja veterinaarmeditsiin (6,16). Pingereas järgnevad keskkonnakaitse ning maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine.

Magistriõppekavadest on populaarseim majandusarvestus ja finantsjuhtimine, kus ühele kohale kandideerib enam kui kolm soovijat. Sellele järgnevad ökonoomika ja ettevõtluse ning aiandus. Doktoriõppesse saab avaldusi esitada veel 15. augustini.

Maaülikooli õppeprorektor Paavo Kaimre märkis, et sisseastumisavalduste hulk ning populaarseimate õppekavade pingerida oli ootuspärane, kuna samad erialad on edetabeli tipus olnud ka varasematel aastatel.  

Vastuvõtukatsed kestavad 12. juulini, sissesaanute nimekirjad avalikustatakse 14. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles