Piirissaar saab sellel kuul National Geographicu kollase akna

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguseks asub Lõuna-Eesti eri paigus kokku 24 National Geographicu kollast akent.
Praeguseks asub Lõuna-Eesti eri paigus kokku 24 National Geographicu kollast akent. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Lõuna-Eesti Leaderi tegevusrühmade ja National Geographic Eesti koostöös jätkub projekt «Elu kahe maailma piiril». Selle raames lisandub juulist maastikule uus kollane aken, mis paigaldatakse looduslikult ja kultuuriliselt unikaalsele Piirissaarele.

12. juulil Piirissaare sadamas Tartumaal avatav National Geographicu kollane aken on osaks teekonnast «Elu kahe maailma piiril», mille avasid kuus Lõuna-Eesti maakonda külastajatele 2013. aasta juunis. Lõuna-Eestit tutvustav teekond jutustab loo ühest erilisest paigast Venemaa ja Läti kõrval ning Euroopa Liidu piiril, kuhu veel ei ulatu urbaniseerunud ja suurtööstuslik maailm.

Paigad, mis kõige paremini annavad edasi piirkonna lugu ja väärtusi, on toodud esile National Geographicu kollaste akendega. Nii kutsutakse oma kandi rahvast ja külalisi tegema tutvust Lõuna-Eesti rikkaliku kultuuripärandi, imelise looduse, uuendusmeelsete ettevõtete ja jätkusuutlike lahendustega.

Lõuna-Eesti koostööprojekti üks eestvedajaid, Tartumaa arendusseltsi tegevjuht Kristiina Tammets peab Piirissaare akna avamist kogu piirkonna nähtavuse ja tuntuse seisukohalt väga tähtsaks sündmuseks. «National Geographicu kollane aken Piirissaare sadamas on märgilise tähendusega, sest asub sõna otseses mõttes kahe maailma piiril,» lausus ta.

Praeguseks asub Lõuna-Eesti eri paigus 24 National Geographicu kollast akent, mis on kantud nende ülesleidmise hõlbustamiseks ja põnevuse lisamiseks temaatiliste marsruutide kaartidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles