Jõgevamaal mehe hukkumisega lõppenud avarii põhjus on endiselt teadmata

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme tüvele Laiuse-Kuremaa maantee ääres, mille vastu sõitnud juht hukkus, on võõbatud must rist.
Tamme tüvele Laiuse-Kuremaa maantee ääres, mille vastu sõitnud juht hukkus, on võõbatud must rist. Foto: Kristjan Teedema

Enne jaanipäeva, 22. juuni varahommikul sõitis Jõgeva vallas Laiuse-Kuremaa teel sõiduautoga Chrysler vastu toekat tamme 47-aastane mees ja hukkus.

Kui läheneda sellele paigale Laiuse poolt, on juba kaugemalt vasakule pööravas lauges kurvis näha tamme, millel on koor maas. Tüvele on kellegi käsi maalinud musta risti. Hukkumispaigale on mehe lähedased toonud küünlaid, mis praeguseks on ammu kustunud. Kohapeal arutavad inimesed, et auto kiirus pidi olema enne vastu puud põrkamist korralik, sest muidu poleks masinat sel kitsal teel nii sodiks sõita saanud. Või mine tea, ehk oli puusse põrutamine lausa mehe enda valik.

Jõgeva jaoskonna juhtivuurija Tarvo Aas kinnitas, et ametlikku lõpunooti selles, miks autojuht Kuremaal vastu puud sõitis ja suri, veel anda ei saa. «Ootame ekspertiisi vastust, kas mees oli kaine, kas tal võis esineda terviserike või oli mõni muu põhjus, miks juht suurel kiirusel pidurdamata vastu puud kihutas.» Aasa sõnutsi oli muidu tegu kogenud ja igati korraliku autojuhiga ning seda, et ta oleks tavaolukorras 50 km/h piirangualas turvavööd kinnitamata eluohtlikult kihutanud, pidas ta ebatõenäoliseks.

Häirekeskus sai Alavere külas Laiuse-Kuremaa teel juhtunud raskest liiklusõnnetusest teate 22. juuni varahommikul kell 5.10. Kohapeal töötanud politseinikud selgitasid välja, et mehe turvavöö oli kinnitatud selja tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles