Puuetega inimeste koda: meie tänavatel annetusi ei kogu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Puuetega Inimeste Koda hoiatab inimesi.
Eesti Puuetega Inimeste Koda hoiatab inimesi. Foto: EPIK / FB

Tasapisi on hakanud taas saabuma teateid, et Tartus ja mujalgi Eestis küsivad tõmmumat verd kodanikud annetusi Eesti Puuetega Inimeste Kojale. Oma sotsiaalmeedia kontol rõhutab koda, et neil ei ole kõnealuse kampaaniaga mingit seost ning tegemist on tõenäoliselt kelmusega.

Viimastel päevadel on tulnud ka Tartu Postimehe toimetusele vihjeid, et kaubanduskeskuste parklates küsivad noored inimesed heategevuseks raha. Nende teguviis tundub aga kahtlane. Eesti Puuetega Inimeste Kojaga eile ühendust võtnud tartlane märkis, et kella 16.30 paiku õhtul liikusid kaks tõmmunahalist noormeest Tartus Anne tänava piirkonnas ja kogusid inimestelt organisatsiooni nimel annetusi. Paberile paluti kirja panna oma allkiri ja postiindeks ning annetatud summa.

Lehelt oli näha et inimesed on annetusi teinud 10 kuni 20 euroni. Tekkis kahtlus et asi pole õige, edastas tartlane. Proovides täpsemalt uurida, kes nad on ja mis kampaania on parasjagu käimas, annetustekogujad ainult mõmisesid vastuseks ja tõttasid kiiresti Eedeni keskuse suunas.

Koda palub oma pöördumises sel moel raha mitte annetada ning teavitada juhtumitest ka politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles