Politsei hoiatab annetusi välja petvate tõmmude noormeeste eest

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põltsamaal märgati esmaspäeval kurttummade heaks annetusi küsivaid tõmmusid noormehi, kes võivad heausksetelt inimestelt raha välja petta. Annetuste välja petjaid on nähtud viimasel ajal ka Tartus, kus Eesti puuetega inimeste koja nimel koguti abivajajatele raha.

Politseile teatati 3. juulil, et Põltsamaa Selveri juures tegutsesid kaks tumedanahalist noormeest, kes väidetavalt korjasid annetusi kurttummade toetuseks. Sarnase skeemi alusel on püütud aeg-ajalt inimestelt raha välja petta igas Eesti otsas. Üldjuhul on tegu tõmmude naiste või meestega, kes kõnelevad vene keeles ning väidavad, et koguvad annetusi kurtide ühingu toetuseks.

Võib juhtuda, et annetuste kogujad suhtlevad ka lihtsalt verbaalselt viidates registreerimislehele, jättes endast mulje kui kurttummast.

Jõgeva jaoskonna juht Ivar Dubolazov rõhutas, et enne annetuse tegemist tuleks veenduda, milleks ja kellele raha kogutakse. Kui on kahtlus, et asi pole päris õige, tuleks sellest politseile kohe teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles