Emajõe tõus pisut rauges

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädal tagasi hoogsalt kerkima hakanud Emajõgi ei tõuse viimastel päevadel enam paarikümne sentimeetri kaupa. Valvsust ei tohi siiski kaotada, sest paiguti kaldad üle ujutuanud jõgi voolab lihtsalt järjest laiemal alal.


Kui nädala alguses ja keskel näitasid Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi mõõtmisandmed jõe kasvamist enam kui paarkümmend sentimeetrit ööpäevas, siis viimase ööpäevaga on tõus olnud 11 sentimeetrit. Täna pärastlõunal asus veepind hüdroloogide kokkuleppelisest nulltasemest 245 sentimeetrit kõrgemal.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak märkis, et kardetust väiksem tõus võimaldab linnal pisut kergemalt hingata ning sel nädalavahetusel ei ole tarvis ühtegi tänavat sulgema hakata.

Muresid on olnud esialgu vaid Liiva tänava jõepoolses otsas, kus tuli sulgeda kanalisatsioonitoru, et jõe vood ei pääseks Tartu suurimasse jäätveetorru - tunnelkollektorisse.

Haak lisas, et jõel hoitakse siiski pingsalt silma peal. Esialgu ei ole vajadust piirata veeliiklust jõel. «Kuid kui näeme, et mootorpaatide lained hakkavad kallast rikkuma, peame maavanemat paluma mootorsõidukiliiklus Emajõel sulgeda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles