Peipsi järvefestival peatub iga päev uues sadamas

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra järvefestivalil.
Svjata Vatra järvefestivalil. Foto: Erakogu

Peipsi järvefestivalil sõidab lodi Jõmmu 6.–15. juulini  koos vabatahtliku saatelaevastikuga kümne päevaga Peipsi järve põhjaosast lõunasse.

Sel aastal algab festival 6. juulil Vasknarvas rahvabändiga Väliharf, lodi Jõmmu lõpp-peatus on 15. juulil Räpinas koos Torupilli Jussi trioga.

Maabudes mitmekesise kultuurilaadungiga Peipsi sadamates, tutvustab festival kohalikku kultuuripärandit, loodust ja maitseid tavapärasest teistmoodi.

Sihtsadamates on iga päev Peipsimaa kohalikku kultuuri ja traditsioone tutvustavad õpitoad, kontserdid ja lodjasõidud järvel. Külastajatele pakutakse kohalikust toorainest valmistatud roogasid, ampse ja maitseküllaseid jooke. 

Õhtustel tasuta kontsertidel astuvad lodjalaval üles nii kohalikud muusikud kui külalised kaugemalt.

Festival kutsub kaasa sõitma huvilaevu, purjekaid, kajakke, surfilaudu ja teisi veesõidukeid, mis võivad Peipsil liigelda. Kui vabatahtlikus saatelaevastikus on vabu kohti, saavad festivaliga kaasa sõita ka need huvilised, kel endal paati ei ole.

Programm on kõigile osavõtjatele tasuta. Täpne ajakava ja muud teavet Peipsi järvefestivali kohta leiab veebilehelt www.peipsifestival.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles