Tartumaal hukkunud autojuht oli kahel korral joobes juhtimisega vahele jäänud (6)

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva lähedal hukkus eile kahe sõiduki kokkupõrkes kaks inimest.
Elva lähedal hukkus eile kahe sõiduki kokkupõrkes kaks inimest. Foto: Jürgen Puistaja/´Kanal2

Esmaspäeva hommikul juhtus Tartumaal Elva lähedal ränk liiklusõnnetus: kahe auto kokkupõrkes kaotas elu kaks 46-aastast meest. Neist ühe, õnnetuse hetkel BMW roolis olnud Sergei, oli politsei varem koguni kahel korral tabanud roolist alkoholi tarvitanuna.

Ühel korral oli Sergeil mõõdetud kriminaalne joove ning teisel korral alkoholi tarvitamise nähud, mille eest karistati väärteo korras.

Viimati jäi mees joobes juhtimisega korrakaitsjatele vahele 2014. aastal. Tookord tabati ta tänu telefonitsi laekunud teatele ohtlikke manöövreid tegevast BMWst. Helistaja oli autojuht, kellest BMW oli teinud suurel kiirusel möödasõidu ning tekitanud sellega maanteele nn kolmanda sõidurea ja sundinud üht vastu sõitvat masinat kraavipervele tõmbuma.

Politseinikud asusid kaebuse peale operatiivselt BMWd otsima, leidsid selle üles ja veendusid, et juht oli alkoholi joonud.

Sama juhi on politsei kahel korral tabanud ka kiiruse ületamiselt. Viimati juhtus see alles käesoleva aasta kevadel, kui ta ületas lubatud piirkiirust 90 km/h alas.

Avariisse sattunud džiibi juhi on politsei samuti mitu korda tabanud kiiruse ületamiselt. Viimati 2014. aastal, kui ta ületas lubatud piirkiirust 30 km/h alas.

Esmaspäevase üliraskete tagajärgedega kokkupõrke ajal oli Sergei kaine. See, kas juhtunu põhjuseks võis olla mõne teise liikluseeskirja sätte eiramine, pole veel selge. Avarii üksikasjade ja sõidukiiruste selgitamine veel kestab.

Esialgsetel andmetel liikus Jeep Grand Cherokeed juhtinud 69-aastane mees Tartu poolt Valga suunas. Talle sõitis vastu sõiduauto BMW 318D, mida juhtis 46-aastane mees. Samal ajal oli BMW möödasõidul kõrvalteele pööret sooritanud sõiduautost ning sattus manöövri käigus külglibisemisse ja põrkas kokku vastu tulnud džiibiga. Kokkupõrkes sai BMW kõrvalistujapoolne külg tugeva löögi, mille tagajärjel hukkus selles autos nii juht kui 46-aastane kõrvalistmel kaasa sõitnud mees. Džiibi juht sai raskelt viga ning viidi haiglasse.

Ajalehe Valgamaalane andmetel oli Sergei kaassõitjaks tema Lätis elav sõber. Hukkunud mehed käisid ilmselt koos Tartus tööl.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles