Tartumaal hukkus raskes avariis kaks meest (5)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella 7.20 paiku juhtus Tartumaal Elva lähedal kahe auto kokkupõrkel ränk liiklusõnnetus, milles kaotasid elu kaks 46-aastast meest.

Esialgsetel andmetel liikus Jeep Grand Cherokee roolis olnud 69-aastane mees Tartust Elva suunas ja talle sõitis Valga poolt vastu BMWd juhtinud 46-aastane mees. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk teatas, et seni teadmata asjaoludel sattus BMW külglibisemisse ning põrkas kokku vastu tulnud Jeep’iga.

BMW sai kokkupõrkes tugeva löögi kõrvalistuja poolsele küljele, mille tagajärjel hukkusid selles autos nii juht kui 46-aastane kõrvalistmel kaasa sõitnud mees. Jeep’i juhtinud mees sai raskemalt viga ning viidi haiglasse.

Raske avarii üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust, milles selgitatakse muu hulgas, kas BMW juht oli kaine. Jeep’i juht oli kaine.

Politsei selgitas sündmuskohal, et mõlema sõiduki rehvid vastasid kehtestatud nõuetele, küll kasutati Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Ottomar Virga kinnitusel BMW tagasillal rehve, millelt olid naastud eemaldatud.

«Kuigi BMW tagasillal kasutusel olnud rehvid, millelt olid naastud eemaldatud, vastavad seaduse mõttes nõuetele, tuleb siiski arvestada, et talvisteks oludeks mõeldud rehvisegu käitub suvistes tingimustes erinevalt ja ei taga maksimaalset haarduvust. Seega enda ja teiste turvalisust silmas pidades tuleks igal võimalusel eelistada aastaajale vastavat rehvi. Olukorras, kus kasutatakse erinevaid ja erinevalt kulunud rehve, peaks juhitavuse seisukohast eelistama paremaid rehve just tagasillal,» soovitas Virk.

Õnnetus juhtus Nõo vallas sirgel ja muidu hea nähtavusega teelõigul, kus suurim lubatud kiirus on 90 km/h. Hommikusel ajal võisid mõnevõrra nähtavust piirata pistelised vihmahood, millest sai ühtlasi vihmamärjaks ja libedamaks ka sõidutee.

Sel aastal on Eestis liiklusõnnetuses hukkunud 22 inimest, mullu samal ajal 32 inimest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles