Pildid: talu juures elab viie pojaga rebasepere

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal Tähtvere vallas pakub rebasepere tegevus toredaid looduselamusi ühele soomlasele, kes armastab puhata Eestis, ning kes on ostnud siia ka kinnistu. Oma nime ja talu täpse asukoha palus ta jätta täpsustamata, kuid hea meelega jagab ta Tartu Postimehe lugejatega enda kinnistul nähtut.

Soome kodanik suvitab Eestis juba 20 aastat ning on väga rahul, et tema kinnistul käib selline metsaelu. Eriti sageli näeb ta rebasekutsikaid, kes mängivad ja otsivad toitu. Üksnes vihmase ilmaga varjavad nad ennast. Küllap saab kasukas märjaks ja see on ebameeldiv, oletas mees.

Jäädvustused loomadest on ta teinud metsakaameraga. Metsloomade positiivse mõjuna nimetas ta asjaolu, et hiirtest ja muttidest on krunt nüüd puhas. Pisut on rebastega ka probleeme. Näiteks tassisid nad õuele suure põdrajala.

Lisaks rebastele on mehel enda sõnul veel palju teisigi sõpru. Toonekurg ja hallhaigur käivad õuaaea tiigis lõunat võtmas ja end pesemas. Pardipaar pesitseb tiigil. Õuel käib sageli ühe sarvega metskits. Sarv asub tal millegipärast keset pead, kirjeldas mees. Lisaks elutseb läheduses kährikupaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles