Tähtvere tennise juubelit tähistab puureketiturniir

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud suvel Tähtveres skate-pargi kõrval alustatud väliväljakute rajamine on lõppenud ning moodsad mänguplatsid on juba kuu aega olnud mängijate käsutuses.
Möödunud suvel Tähtveres skate-pargi kõrval alustatud väliväljakute rajamine on lõppenud ning moodsad mänguplatsid on juba kuu aega olnud mängijate käsutuses. Foto: Sven Zacek

Tähtvere tennisekeskus avab sellel laupäeval ametlikult kolm uut väliväljakut ning tähistab puureketiturniiriga Tähtvere tennise poole sajandi juubelit.

Tähtvere tennisekeskuse juhataja Egert Ivaski sõnul said viimased kolm väliväljakut valmis mai lõpus, kui Itaalia spetsialistid paigaldasid neile koos lätlastega RedPlusi saviliivakatte. Samasuguse katte said möödunud suvel kolme esimest väliväljakut ja need on Ivaski kinnitusel Eesti kliimas ennast väga õigustanud. 

«Eelkõige võimaldab see kate peale vihmasadu kiiresti mängima hakata ja isegi suurem sadu ei ole teinud väljakutele midagi halba. Pigem ongi oluline see, et ka mängijad ise päikesepaisteliste ilmadega katet piisavalt kastaksid, kuna selle parimad omadused tulevadki esile siis, kui väljak on korralikult niisutatud,» rääkis ta.

Sügiseks valmis

Kuigi kõiki kuut väliväljakut nüüd juba kasutatakse, võtab kogu keskuse lõplik valmimine veel aega. Ivaski sõnul on klubihoonega jõutud niikaugele, et seal saab riideid vahetada. 

«Sisetööd on suuresti lõpetatud, aga me oleme pidanud plaani hakata siin pakkuma tennisemängijatele ja miks mitte ka lähedal elavale linnarahvale süüa. Millal me sinna jõuame, ei julge öelda, aga loodetavasti suve lõpuks,» selgitas ta.

Tähtvere tennisekeskuse juhataja Egert Ivaski sõnul ei saa öelda, et puureketitega tõsist sporti ei tehta.

Klubihoone esimesele korrusele jäävad riietusruumid, saun ja puhkeruum. Suurim ehk klubiruum asub teisel korrusel. Sealt saab mugavalt minna avarale terrassile, mis pakub vaadet kõikidele väljakutele. Kui peaks tulema ootamatu vihmasadu, saab aga terrassi alla varju minna. Iga väljaku äärde on plaanis paigaldada pealtvaatajate tarbeks ka väiksem tribüün.

Uued väljakud on Ivaski sõnul väga hästi vastu võetud ning mängijaid jätkub, ehkki varem Tartus olnud neljale korralikule saviliivaväljakule on nüüd kuus juurde tulnud. «Eks me loodame tennise kandepinda veelgi laiendada, aga siiani oleme rahul,» lausus Ivask. Tema sõnul on väliväljakute kompleksi investeeritud praeguseks juba peaaegu miljon eurot.

Eeloleval laupäeval tähistatakse Tähtvere uutel väliväljakutel 50 aasta möödumist ajast, kui õlletehase kõrval avati kehakultuuri- ja spordiseltsi Dünamo tenniseväljak.

1967 valmis siin tennisestaadioni tribüünidega peaväljak, mis on olnud kasvulavaks mitmetele Eesti tippmängijatele. 

Mälestuste ja fotode ootel

«Olid keerulised ajad ja ehitus venis, aga väga palju me sellest kahjuks ei tea. Samuti oleme leidnud tolle aja kohta üsna vähe pildimaterjali,» rääkis Ivask. «Olulisemad kuupäevad on selgunud Jaan Aavakivi spordimuuseumile tehtud väikesest ülevaatest, aga see on ka kõik.»

Kuna tolleaegsest tennisemängust on infot vähe, ootabki ta vanemate tartlaste mälestusi, fotosid ja meeneid nii sellest kui hilisemast ajast Tähtveres. Samuti kutsub Ivask kõiki juubeliüritusele. Piduliku sündmuse puhul peetakse väliväljakutel ka meeleolukas puureketiturniir.  

Egert Ivaski sõnul ei saa öelda, et puureketitega tõsist sporti ei tehta. «Puureketid on küll raskemad, aga pool sajandit ju mängiti ainult puureketitega. Ja mängiti hästi ja väga osavalt.» Ta tõdes, et mõned Tähtvere tenniseklubi liikmed mängivad siiani puureketiga. 

Praegu on klubil pea 150 täiskasvanud liiget ning tennisekoolis käib harjutamas ligi 200 last.

Foto 1967. aastal avatud Tähtvere tenniseväljakutest, mis on olnud kasvu­lavaks mitmetele Eesti tipp­mängijatele.
Foto 1967. aastal avatud Tähtvere tenniseväljakutest, mis on olnud kasvu­lavaks mitmetele Eesti tipp­mängijatele. Foto: Vello Kiilaspea
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles