Tartumaa turismiveeb uueneb

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartuma praeguse turismiveebi välimus.
Tartuma praeguse turismiveebi välimus. Foto: visittartu.com

Sihtasutus Tartumaa Turism sõlmis veebilehe Visittartu.com arendus- ja kujundustööde lepingu riigihanke võitnud ettevõttega OÜ Wiseman Interactive. Uue turismiveebi eesmärgiks on olla mugav abimees nii turistidele kui kohalikele elanikele ja pakkuda Tartuga tutvumiseks paindlikke ja kaasaegseid lahendusi, teatas linnavalitsus.

Nüüdisaegse ja mobiilisõbraliku kujundusega turismileht tõlgitakse sarnaselt praegusele lehele kuude keelde. Põhiline andmestik võetakse üle Eesti ametlikult turismiinfo veebilehelt Puhkaeestis.ee, kuid juurde luuakse ka mitmeid lisaväärtust andvaid funktsioone, millest olulisemad on kaardirakendus, liidestus peatselt valmiva Tartu Kultuuriaknaga (kultuuriaken.tartu.ee), konverentsikalender ja erinevad võimalused sisestada muud olulist turismisektorit puudutavat infot.

Eeldatav uue turismilehe arendus ja kujundustööd koos eesti-, vene- ja inglisekeelsete sisutekstidega valmivad järgmise aasta turismi kõrghooajaks.

Olemasolev Tartu turismileht valmis Euroopa Liidu vahendite abil 2013. aastal. Uue lehega soovitakse lahendada praeguse veebi kõige suuremad probleemid: liidestused teiste infosüsteemidega, info leitavus, mittetöötav otsingusüsteem, vananenud haldusliides, mobiilne kasutatavus ja kujundus.

Avatud hankemenetluses esitati kokku kolm pakkumist. Edukaks tunnistati OÜ Wiseman Interactive pakkumus 78 988 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles