ERMi endise näitusehoone saaga jätkub teisipäeval

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi tänaval asuv Eesti Rahva Muuseumi endine näitusemaja on osutunud väga nõutavaks kinnisvaraks. Lisaks Tartu linnale, kes tahaks sinna teha seltsimaja, ihkab seda hoonet osta ka naabruses asuv korporatsioon Sakala.
Kuperjanovi tänaval asuv Eesti Rahva Muuseumi endine näitusemaja on osutunud väga nõutavaks kinnisvaraks. Lisaks Tartu linnale, kes tahaks sinna teha seltsimaja, ihkab seda hoonet osta ka naabruses asuv korporatsioon Sakala. Foto: Margus Ansu

Juba üle poole aasta kestnud kemplus Eesti rahva muuseumi (ERM) endise näitusemaja pärast saab uue peatüki tuleval teisipäeval, mil hoone küsimus on Riigi kinnisvara aktsiaseltsi (RKAS) nõukogu istungil arutlusel.

Praegu tühjana seisval ERMi endisel näitusemajal, mis asub Tartus aadressil J. Kuperjanovi 9, on tänaseks päevaks kaks tõsist kosilast. Hoonet himustavad enda valdusse saada nii Tartu linn kui ka korporatsioon Sakala.

Tänaseks päevaks on tühistatud hoone enampakkumine, ostuõigust pole saanud kumbki huvitatud osapool ning kuu aega tagasi oli otsuse langetamine endise riigihalduse ministri Mihhail Korbi võimuses.

Paraku astus Korb ministri kohalt tagasi ning uus minister Jaak Aab veel otsust emma-kumma ostja kasuks langetanud pole.

«Praegu on vara öelda, kas nõukogu kehtestab uue enampakkumise või mitte,» sõnas Madis Idnurm

Samas on riigi kinnisvara aktsiaseltsi vastselt ametist lahkunud juht Urmas Somelar juba varem hoone müügiprotsessi teravalt kritiseerunud. Et hoonega seotud saaga mingi lahenduseni jõuaks, koguneb teisipäeval RKASi nõukogu, kus kõne all oleva maja küsimus on päevakorras.

«Praegu on vara öelda, kas nõukogu kehtestab uue enampakkumise või mitte. Selle hoonega seonduvalt on laual mitu võimalikku varianti,» ei osanud Riigi kinnisvara aktsiaseltsi avalike suhete juht Madis Indurm täna veel otsustusprotsessi täpsustada.

Seda, mis aadressil J. Kuperjanovi 9 seisvast majast edasi saab, selgub kõige varem teisipäeva pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles