Laulu- ja tantsupeo korraldajad kutsuvad ka tartlasi üles heiskama Eesti lippe

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eeloleval nädalavahetusel peetava XII noorte laulu- ja tantsupeo tähistamiseks kutsuvad peo kunstilised juhid ja korraldajad kõiki eestimaalasi heiskama rahvuslippe, et tervitada kodukandist peole sõitnuid ja saada ka ise sellest osa.

Tuhandete lauljate, tantsijate ja pillimängijate varasem pingutus muutub sel laupäeval ja pühapäeval ülevaks õhinaks ja ühiseks rõõmuks publikuga, mis valgub üle laulukaare ja Kalevi staadioni kümnetesse tuhandetesse kodudesse. «Eestis on vähe perekondi, keda need kaks päeva ei puudutaks,» märkis XII noorte laulupeo üks ideekavandi autor, helilooja ja dirigent Rasmus Puur. Laulu- ja tantsupidu on tema sõnul midagi üdini eestlaslikku ja oma, mille tähenduse näitamise üheks ilusaimaks viisiks võikski olla oma kodu kaunistamine rahvuslippudega.

Idee kutsuda inimesi üles heiskama kahel peo päeval rahvuslippe tekkis laulu- ja tantsupeo meeskonnal. Eesti lipu seaduse kohaselt on igaühel õigus heisata ja kasutada Eesti lippu ajavahemikus kell 8 - 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles