Tartus peetava orienteerumise MMi telepilt jõuab 139 riiki

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil orienteeruja Lauri Sild.
Pildil orienteeruja Lauri Sild. Foto: Tarmo Haud

Sel nädalal Tartus algava ja Lõuna-Eesti radadel peetavate orienteerumise maailmameistrivõistluste jõuab 139 riiki üle kogu maailma. Eestis teeb otseülekanded ETV2.

Korraldajate teatel jõuavad võistlused televaatajateni Euroopas, Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas. Võistlusnädala jooksul toodetakse ligi 15 tundi telepilti, millest otseülekande edastavad Taani, Eesti, Rootsi ja Soome. Teistes riikides näidatakse võistluspäevade kokkuvõtteid või edastatakse võistlus järelvaadatavana.

«Oleme väga õnnelikud, et orienteerumise nähtavus on viimastel aastatel kogu maailmas hüppeliselt kasvanud,» ütles rahvusvahelise orienteerumisliidu peasekretär Tom Hollowell pressiesindaja vahendusel. Tema sõnutsi nähakse tõsist vaeva, et teleülekanded oleks ühtlase ja hea kvaliteediga ning see on toonud ka uued telelepingud.« Ootame endiselt viimase minuti vastuseid mõningatest riikidest sh Põhja-Ameerikast, mille tõttu võib telepilti edastavate riikide arv tõusta veelgi.»

Orienteerumise MM peakorraldaja Markus Puusepp lisas omalt poolt, et on vähe võistlusi, kus Eesti loodus ja spordivõistlused saavad nii laialdast tähelepanu. «Suur televisiooni huvi on tõestus, et orienteerumine on tõusev TV-sport, mida on huvitav jälgida,» sõnas ta.

Suurvõistlusest võtab osa 367 sportlast 50 riigist. Korraldamisel aitab ligi 500 vabatahtlikku 20 riigist. Võistega paralleelselt toimuvatele pealtvaatajate võistlustele on registreerinud üle tuhande inimese, kellest valdav enamus saabub välismaalt.

Orienteerumise MM toimub 30. juuni – 7. juuli võistluskeskusega Tartus. Lisaks Tartule selgitatakse parimad orienteerujad erinevatel distantsidel välja Viljandis, Rõuges ja Vitipalus.

Lisaks teleülekannetele on võistlusi võimalik jälgida üle kogu maailma LIVE Orienteering lehekülje vahendusel. Rohkem informatsiooni võistlustest leiab www.woc2017.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles