Tuulutusasendisse jäetud aknaid otsivad vargad on Tartus tagasi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaaniajal tungisid vargad Tartus kahte korterisse, kasutades ära tuulutusasendisse jäetud akent, mida saab kerge vaevaga avada.
Jaaniajal tungisid vargad Tartus kahte korterisse, kasutades ära tuulutusasendisse jäetud akent, mida saab kerge vaevaga avada. Foto: Politsei

Suveperioodil on Tartus varemgi juhtunud, et lihtsat saaki otsivad vargad kasutavad majja tungimiseks tuulutusasendisse jäetud aknaid. Näib, et nüüd on see aeg taas käes.

Politsei palub kõigil inimestel eelkõige öisel ajal ja kodust lahkudes varguste ennetamiseks sulgeda korterite või majade aknad, mitte jätta neid tuulutusasendisse. Lõuna prefektuuri juhtivkriminalist Piia Radik-Tint ütles, et pühadeperioodil töötasid kriminalistid Tartus kahes korteris leidmaks jälgi varastest, kes olid sisse murdnud just tuulutusasendisse jäetud akna kaudu.

«Mõlemal juhul pandi vargus toime ajal, mil pererahvast kodus ei olnud,» täpsustas Radik-Tint. Kui ühel juhul murti sisse esimese korruse korterisse, siis püüdmatuks ei jäänud paraku ka teise korruse korter, mille aken oli jäetud tuulutusasendisse, kirjeldas kriminalist Ropka ja Tähtvere linnaosas toime pandud sissemurdmisi. Mõlemast korterist varastati vääris- ja tarbeesemeid.

Oma kodu kaitsmiseks tuleks igal juhul lahkudes või uneajal uksed ja aknad kindlalt sulgeda, soovitas ta. Valvsust ei tohi samas kaotada ka kodus viibimise ajal, sest varas võib mõne sekundi vältel lukustamata ukse või avatud akna kaudu käeulatusse jääva kaasa haarata.

Politsei palub inimestel anda hoiatus edasi ka oma eakatele lähedastele, kel võib ukse või akna sulgemine ununeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles