Tartlasi oodatakse Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise arutelule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopaski tuntud Tartu tänavakunstiklassiku Edward von Lõnguse loomingut.
Euroopaski tuntud Tartu tänavakunstiklassiku Edward von Lõnguse loomingut. Foto: Sander Ilvest

Tartu linnavalitsus ootab linlasi kolmapäeval, 28. juunil kell 17.30 Sisevete Saatkonda, et arutleda Tartu kandideerimise üle Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnaks.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Tartul kindel soov saada aastal 2024 Euroopa kultuuripealinnaks. «Oleme alustanud ettevalmistustega ja tahame kuulda ka linnakodanike arvamusi. Iga idee kultuuripealinna teemal on teretulnud,» lisas Klaas.

Tartu linnapäeva eelüritusena on kõigil linnakodanikel võimalik avaldada oma mõtteid seoses Tartu kandidatuuriga. Kutsutud külalistena saavad avalikul arutelul sõna Supilinna Seltsi juhatuse esimees Kristiina Praakli, Tartu Euroopa kultuuripealinnaks 2011 projekti koordinaator ja E-Riigi Akadeemia juhatuse liige Hannes Astok ning kirjanik Anti Saar. Arutelu modereerib kultuuriteenistuse peaspetsialist Erni Kask.

Kuna 2024. aastal hakkab üks Eesti linn taas kandma Euroopa kultuuripealinna tiitlit, on Tartu otsustanud sellele tiitlile kandideerida. Tartu osales konkursil ka 2011. aasta Euroopa kultuuripealinna tiitli nimel, tookord pälvis kultuuripealinna nimetuse Tallinn. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles