Video: maakaitsepäeval tehti sõiduautodest metallipannkooke (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Chrysler Voyager võib olla muidu igati tore sõiduauto, ent tanki vastu pole tal vähimatki võimalust. See tehti puust ja punaselt selgeks tänasel maakaitsepäeval vanal Raadi sõjaväelennuväljal.

Lisaks Chryslerile oli Eesti Rahva Muuseumi tagusele lennurajale toodud veel viis autoromu, mis kõik ootasid oma saatust: jääda tanki roomikute alla.

Otsa tegid lahti britid Trojan pioneeriroomikuga. Sellel on küljes võimas haarats, millega rapiti ette jäänud autot nagu rannamees rotti. Ning siis sõideti romust veel paar korda üle ka.

Trojani järel lasti platsile möllama prantslaste lahingtank Leclerc ja seejärel päeva kõige võimsam masin, ligi 63-tonnise lahingmassiga brittide Challenger II.

Lääne kolleegide väljakutse võttis vastu ka Nõukogudemaa kultustank T-34, mis näitaski, kuidas USA autotööstusest välja tulnud Chryslereid metallitombuks tehakse. Lõppakordina litsus romudelt viimasedki elumahlad välja kaitseväelaste lahingumasin.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles