Tartu valmistub jõeäärsetel tänavatel liiklust piirama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluseks suletud Ihaste tee mulluse suurvee ajal.
Liikluseks suletud Ihaste tee mulluse suurvee ajal. Foto: Jürgen Hämmal

Emajõe kiire kerkimine nõuab linnavalitsuselt kõrgendatud valmisolekut. Elanike ohutuse ning teede säilimise tagamiseks on kavas sulgeda autoliiklus kokku seitsmel Tartu tänaval, kui je veetase tõuseb üle 2,7 meetri oma arvestuslikust nulltasemest.


Linnavalitsuse teatel puudutab võimalik sulgemine Vana-Ihastes asuvat Ranna puiesteed, Salutähe tänavat, Ihaste teed ning Ihaste põiktänavat.

Samuti Ülejõe linnaosas asuvat Liiva tänavat, Oa tänavat Supilinnas ning Pikk tänavat Annelinna alguses Pärna ristmikul.

Tartu liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno lisas, et piirangute kehtestamine ja nende ulatus sõltub veetaseme muutusest.

Täna ennelõunal oli Emajõgi kerkinud 214,3 sentimeetrit üle hüdroloogide kokkuleppelise nullpunkti. Ohtlikuks veetasemeks loetakse 239 sentimeetrit üle mõõdulati nulli, sest sellelt kõrguselt hakkab Emajõgi Supilinna tagumist kraavi mööda tänavatele pressima.

Mullu suvel valmis Kraavi suudmes siiber, mille saab suurvee ajaks kinni panna.

Aasta tagasi oli Tartu samuti suurveega hädas. Siis tõstsid kevadveed Emajõge koguni 330 sentimeetrit nulltasemest kõrgemale. Siis olid eelnimetatud seitse tänavat samuti autoliiklusele suletud. Supilinnas ning Ülejõe linnajaos tuli madalamaid kohti kaitsta liivakottidega ning võimsate pumpadega vett jõkke tagasi pumbata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles