Tartu kõrgem kunstikool võtab viimaseid päevi vastu sisseastumisavaldusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema kunstikooli põnevaid tegemisi: juuni algul kaeti Nõo spordihoone seinad Eesti spordisangareid kujutava supergrafitiga.
Kõrgema kunstikooli põnevaid tegemisi: juuni algul kaeti Nõo spordihoone seinad Eesti spordisangareid kujutava supergrafitiga. Foto: Margus Ansu

Kuni selle pühapäevani ehk 25. juunini saab esitada sisseastumisavaldusi Tartu kõrgemasse kunstikooli (TKK) õppima asumiseks. Kõigi õppekavade sisseastumiseksamid algavad 26. juunil.

Kandideerimise eelduseks on keskharidus (või sellele vastav välisriigi kvalifikatsioon) ning riigieksamite tulemusi ei nõuta. Igal üliõpilaskandidaadil on võimalik kandideerida paralleelselt kahele TKK õppekavale.

TKK-s on seitse rakenduskõrghariduse õppekava: fotograafia, maal ja restaureerimine, meedia- ja reklaamidisain (NB! sisseastumisavalduste vastuvõtt lõppenud), mööblidisain ja restaureerimine, nahadisain ja restaureerimine skulptuur ja tekstiil.

Sisseastumisavaldusi saab esitada sisseastumise infosüsteemis (SAIS) 25. juunini, sisseastumiseksamid toimuvad 26.-27. juunil.

TKK on Eesti ainus rakenduslik kunstikõrgkool. Õpe toimub tipptehnoloogiaga varustatud loomingulises keskkonnas. Kõigi õppekavade ühisosa on teoreetilised ja praktilised üldained, samuti saadakse olenevalt õppekavast üldine teoreetiline alus disaini- kunstide- ja konserveerimise/restaureerimise suunal.

Lisaks tugevate erialaste oskuste omandamisele on võimalik end õpingute käigus proovile panna mitmesugustes valdkondlikes projektides ning teha koostööd kõrgkooliväliste partneritega. Osalemine väljaspool kõrgkooli toimuvatel praktikatel annab ettekujutuse reaalsest töökeskkonnast ja erinevatest ettevõtetest ning paljud leiavad seeläbi ka oma tulevase töökoha või tegevusvaldkonna. Pärast kõrgkooli lõpetamist on võimalus jätkata õpinguid magistriõppes Eestis või välismaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles