Tampere maja tegevjuht ühines uue valimisliiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakari Neuvonen.
Sakari Neuvonen. Foto: Erakogu

Tampere maja tegevjuht Sakari Neuvonen liitus kohalike omavalitsuste valimistele mineva valimisliiduga Tartu Heaks. Soomes sündinud, aga 25 aasta eest Tartusse kolinud Neuvoneni suurim huvi on rahvusvaheline kultuurikoostöö ja looduskaitse.

Sakari Neuvonen on Tartu soome seltsi esimees ja Eesti Pagulasabi tugiisik. «Tartu on alati olnud rahvusvaheline linn, praegugi elab Tartus üle 50 rahvuse. Ise tulin ka nii-öelda majandusliku pagulasena, kui 1990. aastate alguses oli Soomes majanduskriis ja mind ähvardas ajakirjanikuna töötuks jäämine. Pagulaste tugiisikuna püüan teha oma osa, et Eestis ei tekiks selliseid probleeme, nagu mõnes teises riigis,» selgitas Neuvonen. Ta lisas, et kuna Tartu on andnud talle väga palju, soovib ta nüüd teha midagi Tartu heaks.

Tartu linnavolikogus on praegu esindatud kaks valimisliitu – Vabakund ja Isamaaline Tartu Kodanik – kokku kuue esindajaga. Selle aasta jaanuaris otsustasid mõlema valimisliidu esindajad minna lähenevatele valimistele ühendatud nimekirjaga, et näidata kodanikuühiskonna soovi ja võimet luua Tartus tugev ühisplatvorm reaalse alternatiivina parteinimekirjadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles