Emajõgi triivib ohtliku piiri poole

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi trügis 6. aprilli õhtuks Ihaste luhale.
Emajõgi trügis 6. aprilli õhtuks Ihaste luhale. Foto: Risto Mets

Emajõe veetase ulatus täna hommikul kell kaheksa Tartus 210,3 sentimeetrit üle hüdroloogide mõõdulati nulli. Viimase ööpäevaga on jõgi kerkinud 20,7 sentimeetrit, Tartut ohustavast veetasemest on puudu vähem kui vaks ehk paarkümmend sentimeetrit.


Pühapäeva hommikust alates on Emajõgi tõusnud juba veidi enam kui meeter. Eile hommikul lainetas jõgi Kroonuaia silla all oleval kõnniteel ja õhtul ka Ihaste luhal.

Emajõge toitvad jõed ja Võrtsjärv kosuvad samuti. Näiteks Väike-Emajõgi kerkis ööpäevaga 31,6 sentimeetrit (347,4 sentimeetrit üle nulli), Põltsamaa jõgi 24,1 sentimeetrit (178,5 sentimeetrit üle nulli), Pedja jõgi 15,7 sentimeetrit (154,1 üle nulli), Elva jõgi 8,7 sentimeetrit (147,1 sentimeetrit üle nulli) ja Võrtsjärv 6,7 sentimeetrit (109 sentimeetrit üle nulli). Seni väga hoogsalt tõusnud Porijõgi tõmbas aga hoogu tagasi: ööpäevaga alanes selle jõe veetase 5,7 sentimeetrit (216,8 sentimeetrit üle nulli).

Emajõgi ulatus eelmise aasta 7. aprilli hommikul Tartus 299 sentimeetrit üle mõõdulati nulli. Mullune suurvee tipp oli 16. aprillil, kui vesi küündis 330 sentimeetrit üle mõõdulati nulli. Tartule ohtlik veetase on 239 sentimeetrit üle mõõdulati nulli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles