Tartus algavad Balti sõjaväespordi mängud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväespordi Balti matšil teevad kaasa ka mitmed tippsportlased, näiteks laskesuusataja seersant Kauri Kõiv.
Sõjaväespordi Balti matšil teevad kaasa ka mitmed tippsportlased, näiteks laskesuusataja seersant Kauri Kõiv. Foto: Kristjan Teedema

Täna õhtul avatakse Tartus Sepa jalgpallikeskuse staadionil 15. Balti sõjaväespordi mängud.

19.-22. juunini peetavatel Balti sõjaväespordi mängudel võistleb individuaalsetel, meeskondlikel ja sõjaväelistel spordialadel ligi 200 kaitseväelast Eestist, Lätist ja Leedust.

Täna algusega kell 17 heitlevad Sepa jalgpallistaadionil minijalgpallis Eesti ja Läti kaitseväelased, homme kell 10 hakkavad madistama eestlased ja leedukad. Mõõtu võetakse ka tänavakorvpallis (Tamme staadionil) ja rannavõrkpallis (maaülikooli spordihoone platsil).

Lisaks võisteldakse järgmisel kahel päeval Uniküla lasketiirus suvises kahevõistluses ja militaarorienteerumises, Väike-Emajõel toimub sportkalastamine. Võistlusi peetakse ka sangpommispordis, täpsuslaskmises, males, sulgpallis ja laskejooksus.

Mängudest võtavad osa ka kaitsevägede spordiüksustes teenivad tippsportlased, näiteks laskesuusatajad seersant Kauri Kõiv, reamees Rene Zahkna ja Võrumaa maleva kaitseliitlane Sirli Hanni. Samuti on kaasatud noorkotkad, skaudid ja gaidid, kes võistlevad orienteerumises, laskmises, köieveos ja rannavõrkpallis.

Esimesed Balti sõjaväespordi mängud toimusid 2002. aastal Lätis. Igal aastal korraldab mänge erinev Balti riik, möödunud aastal toimus võistlus Leedus, järgmisel aastal peetakse võistlused Lätis. Kõik huvilised on oodatud kaitseväelastele kaasa elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles