Tänavune maakaitsepäev tuleb kõigi aegade vägevaim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus mulluselt maakaitsepäevalt.
Fotomeenutus mulluselt maakaitsepäevalt. Foto: Margus Ansu

Kaitseliidu Tartu malev, Tartu vald ja Eesti Rahva Muuseum ootavad 23. juunil kõiki Raadile, et üheskoos pidada maha Tartumaa suurim ja vägevaim maakaitsepäev ning mõnus jaanilaupäev.

Maakaitsepäev toimub ERMi B-õues. Tegemist on läbi ajaloo suurima maakaitsepäevaga, mis on ühtlasi pühendatud Tartu maleva 100. aastapäevale.

Maakaitsepäev algab kell 10 hommikul, mil päeva tõmbavad käima Metsatöll ja Rohke Debelakk.

Militaarhuvilised saavad tutvuda meie liitlaste rasketehnikaga, väljas on 17 moodsat sõjamasinat, teiste hulgas on ka lahingtankid Challenger 2 ja Leclerc. Ajaloohuvilised saavad tutvuda Teise maailmasõja aegse tehnikaga näiteks saab näha kultustanki T-34 ja Saksamaa ründesuurtükki StuG III.

Päeva üheks naelaks on eelmainitud rasketehnika demonstratsioonesinemised ning vastuse saab ka küsimus, mis juhtub sõiduautoga millest sõidab üle tank.

Aset leiab ka suur näidislahing, mida ilmestavad kaitseväe pioneeride lõhkeimitatsioonid. Soomukite toetusel võtab lahingust osa ligi sada kaitseliitlast.

Oma etteasted viivad läbi ka politsei-ja piirivalveamet, vanglateenistus ja päästeamet. Naiskodukaitse pakub sõdurisuppi ning samuti saab osaleda Naiskodukaitse heategevuslikul loteriil, kus loosi läheb üle tuhande auhinna.

Maakaitsepäev kulmineerub võidutule saabumisega ning päev läheb sujuvalt üle jaaniõhtuks Raadi pargis, kus esinevads Lõõtsavägilased, Folksell ja Konterbant.

Maakaitsepäeva on kõigile tasuta.

Ajakava

ERMi B-õu

10-10.30 Maakaitsepäeva avamine, Metsatöll 

10.30      Eesti sõdur läbi aegade

11          Päästeameti demonstratsioon

11.30      Metsatöll

12          Rasketehnika demonstratsioon

13          Politsei- ja piirivalveameti ja vanglaameti demonstratsioon

14          Näidislahing

14.45      Metsatöll 

ERMi A-õu

15.15 Pidulik rivistus, kaunimate kodude auhindade üleandmine

16 Võidutule saabumine ja jagamine

Raadi mõisaõu

Kell 17–01 Perepäeval karussell ja batuut, näitused ja õuemale,väikeautod ja orienteerumine.

Kell 20 alustavad folkansamblid Lõõtsavägilased, Folksell ja Konterbant

Kell 21 Süüdatakse jaanituli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles