Galerii: Eesti kauneimad vissid on Marga ja Olivia

, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti hümni ja tribüünilt tuleva heakskiitva aplausi saatel said täna pärastlõunal pärjad kaela Eesti holsteini tõugu lehm Olivia ja Eesti punast tõugu lehm Marga. Need kaks Tartu Agro Rahinge farmi lehma kuulutati konkursil Viss 2017 riigi kauneimateks.

Rootsist tulnud kohtunik Gill Zeilon rääkis, et teda üllatas kogu Eesti punase tõu kvaliteet. «Marga on kauneim enda tõu esindaja, keda ma iial näinud olen,» ütles Zeilon, kes on tegelenud aretustööga ja hinnanud lehmatõuge paljudes riikides.

Eesti tõuloomakasvatajate ühistu esimees Tanel-Taavi Bulitko rääkis, et võistlusel hinnatakse looma puhul tervikut, mitte ainult ilusat välimust. Täiuslikul lehmal peab olema hea udar, tugevad jalad ja mahukas kere, mis suudaks võimalikult palju muru väärindada. Ilusa välimuse ja hea piimatootlikkuse kõrval on aga oluline ka taltsas iseloom ning ta peab tegema koostööd enda esitlejaga.

Eesti põllumajandusmuuseumis valiti Eesti kauneim viss 27. korda. Konkursil võistles punase tõu ja holsteini tõu kategooriates kokku 87 lehma. Oma kauneimad vissid olid Ülenurme areenile kohale toonud 17 loomakasvatajat üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles