Reedel avatakse kaasava eelarve toel valminud Aparaaditehase taskupark

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aparaaditehase taskupark.
Aparaaditehase taskupark. Foto: Erakogu

Mullu Tartu kaasava eelarve hääletusel pälvis linlaste toetuse Aparaaditehase taskupargi idee, mida toetati 75 000 euroga. Peagi jõuavad tööd lõpuni, et Kastani-Vaksali piirkonnas saaks homme õhtul esimese avaliku pargi avada.

Taskupargi muudab omapäraseks tema ajalooline taust ja asukoht, sest see kui endine tehasehoov oli tööstusmaastik, mis on tänaseks saanud täiesti uue näo. Pargis on kõvakatete kõrval tähtsal kohal rohelus: leidub nii murukatet ja teisaldatavaid peenrakaste, hoovi istutatakse viljapuud ning juba on koha leidnud kasvuhoone.

Külastajaid ootavad palju eri tasapindu, kus saab istuda, ja lauatenniselauad. Väiksemate rõõmuks on taskupargis liivakastid ja tehislombid.

Aparaaditehas pakub külalistele kergeid suupisteid, avatud on restoranide Karritehas, Trikster Tihane, Aparaat ja My Italy terrassid.

Programm algab 16. juunil kell 18, laupäeval on taskupargis avatud Müürilille täika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles