Kaineks juhiks registreeris end ka Sloveenia politseidirektor

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia 
Maribori 
politseidirektoraadi juht Danijel Lorbek selgitas Lõuna prefektile Vallo Koppelile järjekorras seistes oma riigi korrakaitse eripärasid.
Sloveenia Maribori politseidirektoraadi juht Danijel Lorbek selgitas Lõuna prefektile Vallo Koppelile järjekorras seistes oma riigi korrakaitse eripärasid. Foto: Risto Mets

Taas sõidab Kuku raadio meeskond mööda Eestit ringi, et juba 21. korda panna kirja nende juhtide nimed, kes annavad allkirja lubadusele püsida jaaniajal kaine ning sõidutada ohutult sõpru ja tuttavaid, kui neil on tarvis liikuda. Kolmapäeval registreeriti selge grupijuhi kampaanial juhte Eedeni kaubanduskeskuse juures.

Igas Eesti linnas on end kirja panema tulnud teiste seas ka tuntud või kõrge ühiskondliku positsiooniga inimesi. Tartus saabus kampaaniat toetama ja oma nime kirja panema hulk politseinikke. Teiste seas läks kolleegidega rõõmsalt kaasa Lõuna prefektuuris külaskäigul viibiv Sloveenia Maribori politseidirektoraadi juht Danijel Lorbek.

Tartu Postimehele rääkis ta, et ehkki Sloveenias jaanipäeva ei tähistata, kirjutab ta meeleldi oma nime selles kampaanias osalejate hulka, sest autorooli istumine alkoholijoobes ning sellest põhjustatud liiklusõnnetused on valus teema ka tema kodumaal.

Lorbek täpsustas, et klaasi veini või väiksema pudeli õlle tarbimine enne sõitmist ei ole Sloveenias otseselt kuritegu, kuna seal tohib rooli istuda kuni 0,5-promillise joobega. Leidub küllaga siiski ka neid, kes ei suuda niigi heldest piirangust kinni pidada. «Umbes kümme protsenti kõigist liiklusõnnetustest juhtub Sloveenias otse või kaude alkoholi mõjul,» nentis ta.

Sloveenlast visiidil saatnud Tartu korrakaitsjad kinnitasid, et mitmed neist on jaaniajal tööl, kuid raadiojaama kampaania on üks hea ja õige asi ning allkirja andmisega avaldavad nad sellele toetust. «Iga väikseimgi asi on hea, et liiklusterroriste teedelt eemal hoida,» leidis Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel. Sama talituse politseileitnant Ove Saar lisas, et inimesed võiksid muul ajal ka kainemad olla ning eriti autorooli istudes.

Kuku raadio turundusjuht Teet Koljal tõdes, et tartlased on alati aktiivselt kampaanias osalenud. 

Mullu pani Emajõelinnas end selge grupijuhina kirja 273 inimest. Rekord (286) pärineb aastast 2010. Vanim end eile kirja pannud juht on sündinud 1929. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles