Pädevaid inimesi napib. Tartumaal alustas tööd apteek, kus proviisor käib kohal Skype'i kaudu

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Contra sooritas Luunja Apothekas esimest ostu Skype´i vahendusel apteekriga suheldes. Klienditeenindaja tegeles tahvelarvutiga ja Contra pidi vaid muret kurtma.
Contra sooritas Luunja Apothekas esimest ostu Skype´i vahendusel apteekriga suheldes. Klienditeenindaja tegeles tahvelarvutiga ja Contra pidi vaid muret kurtma. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Apteekrite puudus maapiirkondades on viinud suvel apteekide sulgemiseni. Esimest korda Eestis on võimalik Luunja apteegist osta ravimeid apteekrilt Skype'i vahendusel ja seda kolmel korral nädalas.

Vajadus innovaatilise lahenduse järele, nagu Skype'i kaudu klienti nõustav apteeker, tulenes Apotheka ketti omava Terve Pere Apteegi OÜ juhatuse liige Kadri Ulla sõnul eelkõige tööjõupuudusest. Ta rääkis, et varem oli Luunjas apteek avatud korra nädalas ja suvel oli see apteekrite puuduse tõttu suletud, kuid nüüd on apteek avatud esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel.

Ulla sõnul on välja selgitatud need apteegid, mida mõjutab samasugune probleem nagu Luunjas, ehk noored ei taha jääda maapiirkonda tööle ja kvalifitseeritud inimesed on kõik linnas tööl. Ta lisas, et vaikselt luuakse ka teistesse maapiirkonnas olevatesse apteekidesse samasugune lahendus.

Keegi ei jää hätta

Ulla rääkis, et keegi ei pea muretsema tehnika kasutamise oskuse pärast, kuna klienditeenindaja teeb kõik vajaliku ise ära. «Teenus on sama nagu varem, patsient suhtleb lihtsalt apteekriga Skype'i vahendusel ja ravimi annab talle klienditeenindaja,» nentis ta.

Skype’i vahendusel suhtlev apteeker on ise Tallinnas ja tagab põhjaliku nõustamise apteegis. Proviisor kontrollib Skype'i kaudu kõik väljastatavad ravimid üle ning teda abistab apteegis klienditeenindaja.

Nutikas lahendus

Tartumaa arendusseltsi juhatuse liikme Lilian Saage sõnul otsitakse Tartumaale just selliseid nutikaid variante. «Apotheka lahendusega ongi tulnud nutikus maapiirkonda,» rõõmustas ta.

Luunja vallavanem Aare Anderson kiitis samuti uudse lahenduse heaks ja nentis, et apteegis ei saa kogu aeg proviisor kohal olla, kuid inimesed vajavad ikkagi apteekri abi. «Minu meelest on täiesti super asi välja mõeldud,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles