Pildid: vaadake, millised on sellel aastal Tartu kõige kaunimad kodud

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus kinnitas nädala alguses tänavuse kaunimate kodude konkursi tulemused. Tiitli «Eesti kaunis kodu 2017» said tänavu elamud aadressil Kapteni tänav 8, Oa tänav 46  ja Sangla tänav 63 paiknev Elite kliinik. Tartu kaunis kodu 2017 läks sellel aastal aga eramutele, mis asuvad aadressil V. Melliku 4, Nurme 34 ja N. Lunini 40.

Eripreemiaga tunnustati lasteaeda Helika (Kalevi tänav 52a) lapse arengut toetava õueala kujundamise eest.

Auhinnatuid premeerib linn 200- ja 300-euroste kinkekaartidega. «Eesti kauni kodu» tiitliga pärjatud kinnistute omanikud saavad presidendi autasu ehk tunnusmärgi ning nende majade fotod avaldatakse raamatus «Eesti kaunis kodu».

Hindamiskomisjoni esimees, abilinnapea Valvo Semilarski sõnul oli tore näha nii paljude majaomanike innukust ja suurt tahet oma koduümbruse kujundamisel. Kaunid koduaiad rikastavad linnaruumi ja abilinnapea sõnul on kindlasti innustavaks eeskujuks teistele.

Tänavu hinnati tartlaste kauneid koduaedu 20. korda. Aastate jooksul on konkursi raames tunnustatud ligi kahtsadat erinevat kinnistut. Traditsiooniliselt tänatakse ja tunnustatakse kauni kodu konkursil osalenuid Tartu linna päeval, 29. juunil toimuval linnapea pidulikul vastuvõtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles