Kohus saatis bussipaviljonis noorukit süüdata üritanud mehe vangi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välgumihkel. Illustreeriv foto.
Välgumihkel. Illustreeriv foto. Foto: Corbis / Scanpix

Tartu maakohus mõistis möödunud nädalal kehalises väärkohtlemises süüdi 27-aastase Rainise, kes ründas mõni päev varem Tartus 17-aastast noormeest.

Politsei sai teate vägivallajuhtumist 3. juuni õhtupoolikul kella 20 paiku. Esialgse info järgi ründas võõras mees noorukit Tartus Narva maanteel asuva bussiootepaviljoni juures. Pärast vägivaldset kontakti ründaja lahkus ning kannatanu pöördus ise politseisse.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt üritas Rainis süüdata tulemasinaga bussi oodanud noormehe püksipõlvi. Kui see ebaõnnestus, lõi süüdistatav kannatanut jalaga rindkere piirkonda. Sellega pani süüdistatav toime karistusseadustikus kirjeldatud kehalise väärkohtlemise, millega sai kahjustada kannatanu tervis.

Tartu politseijaoskonna juhtivuurija Kalle Valli sõnul on mistahes vägivald õigustamatu ning sellistele avalikus ruumis toimepandud vägivallategudele reageerib politsei alati täie tõsidusega. Seetõttu asus politsei kuriteoteate laekudes operatiivselt selgitama teo toimepanijat.

Kiireloomulise uurimise käigus kogutud tõendite alusel selgitati välja, et kuriteos kahtlustatav on 27-aastane Tartu mees. «Loetud päevad pärast vägivaldset vahejuhtumit pidasime kuriteos kahtlustatava mehe kinni ning toimetasime ta jaoskonda. Vestluses uurijatega tunnistas mees oma teo üles,» märkis Vall.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Evelin Merilaine sõnul ei ole see süüdistatava esimene seadusvastane tegu. «Kuna süüdistatav on varem kohtu poolt karistatud ja uus kuritegu oli toime pandud katseajal, mõisteti talle karistuseks reaalne vangistus,» märkis prokurör pressiesindaja vahendusel. Ta lisas, et politsei tegeles juhtunut uurides tõesti kiiresti ja asjaolud selgitati välja vähem kui nädalaga.

Möödunud reedel peetud istungil mõistis Tartu maakohus süüdistatavale kokkuleppemenetluses karistuseks kuue kuu pikkuse vangistuse, kuid koos talle varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga tuleb tal kanda kolme aasta, viie kuu ja 26 päeva pikkune reaalne vangistus. Menetluskuludena tuleb tal tasuda 441 eurot. Kohtuotsust saab vaidlustada 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles