Ihaste tee algusesse kavandatakse korterelamute kvartaleid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeringu järgi moodustavad uued elumajad omaette rühmi, mille sisehoovid püütakse säilitada võimalikult looduslähedased.
Planeeringu järgi moodustavad uued elumajad omaette rühmi, mille sisehoovid püütakse säilitada võimalikult looduslähedased. Foto: eskiis

Linnavalitsus võttis täna vastu ja saatis avalikule väljapanekule Ihaste tee 2b krundi ja lähiala detailplaneeringu.

Planeeringuala 6,9 hektaril asub Annelinnas. Planeeringusse on kaasatud krundid Ihaste tee 2b ja 2c ning Ihaste põik Ihaste teest kuni Lammi tänavani. Planeeringu koostamisel on lähtutud aastatel 2007-2008 korraldatud rahvusvahelise arhitektuurivõistluse Europan 9 võidutööst.

Planeeringuga on kavandatud kolme korterelamumaa krundi moodustamine. Kruntide hoonestusalad on paigutatud ribadena nii, et moodustuvad ühishoovidega kvartalid, mille vahele jäävad üldkasutatavad haljasalad.

Hoonestusalale planeeritud hoone(d) tuleb liigendada nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt, ühel hoonestusalal võib olla üks kuni 6-korruseline hoone või hooneosa, mis külgneb 1–3-korruselise hoone(osa)ga.

Lisaks korterelamumaa kasutusotstarbele on jäetud võimalus kuni 10 protsendi ulatuses kaubandus-, toitlustus- ja teenindushoone kasutusotstarbe määramiseks. Ihaste tee ja Ihaste põigu nurka kavandatud hoonestusalale on seatud tingimus, et hoone esimese korruse ulatuses tuleb kavandada avalikkusele suunatud teenindusfunktsioon.

Detailplaneeringu avalik väljapanek toimub 3.–17. juulini Tartu infokeskuses raekojas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles