Vaadake, milline hakkab välja nägema Riia tänava kergliiklussild (6)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklussilla ja -tunneli arhitektuurivõistluse võitis töö märgusõnaga „Sindlinahk“.
Kergliiklussilla ja -tunneli arhitektuurivõistluse võitis töö märgusõnaga „Sindlinahk“. Foto: Erakogu

Linn kuulutas jaanuaris välja arhitektuurivõistluse, millega sooviti leida parim võimalik lahendus Riia tänavat ületavale kergliiklussillale ja raudtee viadukti alt läbi minevale kergliikluse tunnelile. Arhitektuurivõistluse võitis töö «Sindlinahk».

Võidutöö märgusõnaga «Sindlinahk» pakub välja raudbetoonist silla ja avara sissepääsuga tunneli, mis on kaetud sindlitega.

Linnavalitsuse arhitektuuri- ja ehituse osakonna juhataja Tõnis Arjus märkis, et lahendus sulandub hästi ümbritsevasse maastikku ja loob linnaruumi väga huvitava ja pehme vormi. Edasises projekteerimises on tema sõnul oluline rõhk lõplikul materjalivalikul ja konstruktiivse lahenduse täpsustamisel.

Võidutöö "Sindlinahk".
Võidutöö "Sindlinahk". Foto: Erakogu

Žürii valis konkursi esimeses etapis välja kolm meeskonda, keda kutsuti võistlustööd esitama. Teises etapis esitati kolm eripalgelist tööd, mille vahel žürii pidi otsuse langetama. Teise ja kolmanda koha vääriliseks tunnistati kavandid märgusõnaga «Unicorn» ja «Kaheksas». Kõigi kolme võistlustöö autoreid premeerib linn 3000 euroga.

Ideekonkursi võitjaga sõlmitakse hankeleping, millega tellitakse silla ja tunneli eelprojekt, ehitus on plaanitud järgmisesse aastasse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles