Pildid ja video: Tartumaad tabas tõsine vihmasadu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõunakeskuses rahulikke pühapäevaõhtuseid sisseoste teinud inimesed avastasid ühel hetkel, et nende jalad on märjad. Kaupadelt silmi tõstes sai näha, et terve koridor oli vett täis valgunud ja kümnetest kohtadest tilkus laest vett. Järelikult pidi sadu olema väga tugev.

Kaubanduskeskusest väljudes avastasid ostlejad, et nad ei pääse enam kuiva jalaga autosse. Autod istusid parklas kõhuli vee sees. Ei jäänudki muud üle, kui kingad jalast võtta ja paljajalu suvesoojas vees masinani kahlata.

Täna õhtupoolikul tabas Tartut ja Tartumaad tänavune esimene suurem äikesevihm. Kui esimene läänesuunalt saabunud pilv kandus Tartust mööda, siis teine tuli otse peale. Taas hakkas uputama ka Riia tänavas raudteeviadukti all. Vesi tõusis seal nii kõrgele, et autod ei pääsenud sealt enam läbi ning tekkis ummik.

Tartumaal Kambja vallas leidus aga teid, mis ei olnud läbitavad. Nii palju sadas korraga vihma. Vihmavesi ujutas üle põllud ning vesi otsis voolates madalamaid kohti.

Lugeja foto
Lugeja foto Foto: Põld Kambjas

Ülenurmest tulnud teadete järgi tõusis näiteks Heki tänaval vesi nii kõrgele, et autod viidi maja eest kõrgematesse kohtadesse. Kohati ulatus veetase maja ees 30 sentimeetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles