Galerii: Elva laulis ja lõi tantsu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure laulupeorongkäiguga algas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud laulupidu Elvas, mille tarbeks pandi koguni liiklus kinni. Laulupeolised liikusid laululavale ja panid peo käima.

Osalesid segakoorid, meeskoorid ja naiskoorid üle vabariigi. Kaasa tegid ka Tartumaa tantsijad. Osalesid paljud Tartu linna ja maakonna muusikud ning kultuuritegelased.

Laulupeo teemaks oli Eesti minevik, olevik ja tulevik. Stsenaariumi koostas ja lavastas Elva LendTeater. Pidu koosnes kolmest osast: isamaaline-, rahvuslik- ja pop-žanr.

Muusikalise kujunduse ja saade eest hoolitsesid Big Band Tartu ning külalissolistina astus üles Ott Lepland. Repertuaaris tuli esitusele tuntud koorilaule, nende hulgas Elva tunnusmeloodiana tuntud A. Lätte «Kuldrannake», «Ta lendab mesipuu poole» jt. Popklassikast kõlasid näiteks S. Rästa «Tulgu tuuled». Kõlamata ei jäänud ka «Koit». Tõnis Mägi asemel esitas seda Ott Lepland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles