Keskerakond pani paika Tartu abilinnapea kandidaadi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Kuusik
Silver Kuusik Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui endine sotsiaalminister Jaak Aab loobus pakkumisest tulla Tartusse sotsiaalvaldkonna abilinnapeaks, seadis Keskerakonna Tartu piirkond abilinnapea kandidaadiks maaülikooli doktorandi Silver Kuusiku.


Silver Kuusik, millal tehti teile ettepanek asuda Tartu sotsiaalvaldkonna abilinnapea kandidaadiks?

Jutuks oli pärast valimisi. Konkreetne ettepanek tuli reedel, mis oli küll naljapäev, aga ettepanek oli tõsine. Eks ma pärast valimisi andsin ka märku, et kui minu kandidatuurist ollakse huvitatud, siis ma olen igal juhul valmis.

Kuivõrd tuttav olete sotsiaalvaldkonnaga?

Noh, ütleme nii, et seitse  aastat üliõpilasesinduses on andnud piisava background´i. Olen osalenud erinevates komisjonides, määranud majanduslikke toetusi. Võõras selles suhtes ei ole. Lisaks olen tegev projektis «Vanem vend, vanem õde». Olen seal ka lastekodulastega ja suurte raskustega peredega kokku puutunud.

Nii et, noh, valdkond on tuttav.

Aga teie poliitikakogemus?

2004. aastast olen tegutsenud erakonnas ja kahel korral olnud piirkonna koordinaator. Kolmedel valimistel olen ise kandideerinud.

Nii et midagi on tehtud.

Täpselt, eks see jääb lugeja otsustada.

Kuidas lähevad õpingud doktorantuuris Eesti Maaülikoolis?

Võrreldes teiste doktorantidega suhteliselt hästi, enamik kohustuslikke aineid on tehtud. Töö käib artiklite kallal. Nominaalaeg saab läbi 2012, aga olen akadeemilise võtnud, nii et enne 2013. aastat kindlasti ei luba.

Mis on teie täpsem uurimisvaldkond?

Tuuleenergia. Teemaks on isereguleeruv energiasüsteem ehk uurida tuuleauke ja milline peab olema salvestusseade, et üle elada tuulevaikne periood.

Mida teie eraelu kohta lugejatele teada anda?

Kaks ja pool aastat olen koos elanud, abielus ei ole, lapsi ka veel ei ole. Vanemad on kõrgharidusega, õde on lõpetanud Tartu Ülikoolis arstiteaduskonna, vend õpib arstiteaduskonnas. Ema on Reiniku gümnaasiumi õpetaja, isa töötab ajalooarhiivis.

Mis on teie esimesed plaanid uues ametis?

Plaanide teostus jääb ikka eelarve taha, eks ma alguses plaanin ennast asjadega kurssi viia. Suuri lubadusi andma ei hakkaks. Paljulapseliste perede toimetulek on üks probleem, linn võiks neid rohkem toetada.

   Silver Kuusik
• Sündinud 17.11.1983.
• 2002 lõpetas Reiniku gümnaasiumi.
• Õpib Eesti Maaülikoolis doktorantuuris energeetikat.
• Kogus viimastel riigikogu valimistel 160 häält, 2009. aasta kohalikel valimistel 187 ja 2005. aasta kohalikel valimistel 27 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles