Töötajate nappus pani poeketi kiikama Lõuna-Eesti poole

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi pood
Rimi pood Foto: Margus Ansu

Homme ja ülehomme ootab Rimi kauplusekett töötukassa Valgamaa osakonnas neid, kes oleksid huvitatud Tartus töölkäimisest. Huvilistele pakutakse kodu ja töökoha vahel liiklemiseks lausa tasuta transporti.

Tartu Postimees uuris Rimi Eesti Food AS-ist, kas tõesti on Emajõelinnas töötajatest nii suur puudus, et neid tuleb otsida 86 kilomeetri kauguselt Valgast ja sealsest maakonnast? Ettevõtte kommunikatsioonijuht Katrin Bats kinnitas, et Rimil on Tartus palju kauplusi ning abikäed on tõepoolest väga oodatud.

«Praegu me tõesti uurime Valgamaa tööjõu olukorda. Soovime teada, kas Valga inimestel on huvi käia Tartus tööl,» lisas ta. Peamiselt otsitakse teenindajaid, kelle töö hõlmab peamiselt klientide teenindamist kassas ja müügisaalis, samuti kaupade väljapanekut.

Töötajate töötasu saab olema sama mis Tartu linnast pärit töötajatel, märkis Bats ja lisas, et esialgu on ettevõttel soov tööle võtta 10–15 inimest. Veel seisab Rimi värbamiskuulutuses, et tööle oodatud on nii nooremad kui ka vanemad entusiastlikud naised ja mehed.

Rimi kauplustes töötab Tartus kokku rohkem kui kolmsada inimest, täpsustas Bats. «Oleme tõesti täheldanud, et aeg-ajalt on Tartu linnast töötajaid keeruline leida ning seepärast oleme otsustanud pakkuda seda võimalust Tartu lähistel elevatele inimestele.» Bats kinnitas, et Tallinnas ja Harjumaal on tööjõupuudus nende sektoris veelgi suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles