Noortemeistriks mudellennunduses tuli Gert Nulk

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu mudellendurid Eesti meistrivõistlustel vasakult Uku Nael, Alvar Kass, Gert Nulk ja Sigmard Stremberg.
Tartu mudellendurid Eesti meistrivõistlustel vasakult Uku Nael, Alvar Kass, Gert Nulk ja Sigmard Stremberg. Foto: Erakogu

Noored mudellendurid võtsid oma talvise töö tulemused kokku Eesti meistrivõistlustega Raplas Kuusiku lennuväljal. Võisteldi vabalennu mudelitega.

Treener Andres Lepa sõnul ei soosinud ilm noori kohe sugugi. Kohati võistluste korraldamise lubatud piirini (9 m/s) lõõtsuv tuul pani noored tõsise katsumuse ette, millest paljud ei suutnudki läbi murda. Oli rohkelt mudelite purunemisi, ja mis veel hullem, ka kaotsiminekuid.

Tartu mudellennuklubi oli esindatud nelja noorega. Purimudelite F1A klassis tuli kindlalt võitjaks Gert Nulk, kel on seljataga juba ka noorte maailmameistrivõistluste kogemus ja kes valmistub augustis peetavaks noorte EM-iks. Sigmard Stremberg pidi rahulduma kolmanda kohaga. Tema oli ka üks neist, kes pärast teist edukat arvestuslendu pidi nukralt jälgima mudeli kadumist kättesaamatutesse kõrgustesse ja kaugustesse.

Mudeliklassis F1H heitlesid ilmaolude ja iseendaga klubi noorimad, kõigest aasta selle alaga tegelenud poisid. Vasupidi kartustele said nad kenasti hakkama ja autasuks uhked medalid: Uku Naelale hõbemedal ja Alvar Kassile pronks. Meeskondlikult tuli Tartu klubi hõbedale Narva järel ja Nõmme ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles