Pedagogicum ütles mentorõpetajatele aitäh

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedagogicumi tänuüritus mentorõpetajatele.
Pedagogicumi tänuüritus mentorõpetajatele. Foto: Andres Tennus

Möödunud nädalal kutsus Tartu ülikooli õpetajahariduse kompetentsikeskus Pedagogicum tänuüritusele mentorõpetajad, et tunnustada neid sellel õppeaastal tehtud töö eest.

Ülikooli uuenenud õpetajakoolituses käivad teooria ja praktika tihedalt käsikäes ning tudengid alustavad praktikat juba esimesel kursusel. Mentorõpetajad määratakse tudengitele pideva pedagoogilise praktika raames kogu nende õpetajakoolituse õpingute ajaks.

Sel õppeaastal sooritas pideva pedagoogilise praktika ligi 500 tudengit, neid juhendas ligi 400 mentorõpetajat. Praktikakohtadeks olid eelkõige Tartu koolid, kuid praktikal käidi ka mujal Eestis. «Mentorõpetajad on tudengitele väga oluliseks toeks nende õpetajaks kujunemise teekonnal ja seetõttu on õpetajad tänu igati ära teeninud,» kinnitas Tartu ülikooli õpetajakoolituse praktikate peaspetsialist Maris Pärt.

Mentorõpetajaid kiidavad ka tudengid ise. Tagasisideküsimustikus nimetati arvukalt mentoreid, kelle puhul tõsteti esile nende erialast meisterlikkust, hoolivust ja toetavat positiivsust, tõdes Pärt. «Ennekõike kiidan oma mentorõpetajat professionaalsuse eest. Ükskõik millises olukorras suudab ta jääda rahulikuks. Ta on alati meeldiv ja viisakas. Praktikanti suhtub kui võrdsesse. Mul on hea meel, et just tema juurde praktikale sain,» kirjutas tagasisides üks tudeng.

Tänuürituse lõpetas üllatuskontsert, kus laulsid oma laule ning meenutasid kooliaega Eeva Talsi ja Jaan Jaago.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles