Edgar Valteri maali hind kerkis oksjonil 5700 euroni

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Valteri maal "Kunsti nimel" läks oksjonil ostjale maksma 4800 eurot.
Edgar Valteri maal "Kunsti nimel" läks oksjonil ostjale maksma 4800 eurot. Foto: Repro

Edgar Valteri teoste oksjon 3. juunil Vanemuise väikeses majas oli E-Kunstisalongi teatel väga edukas: enampakkumisel olnud 20 teosest müüdi 12. Andres Dvinjaninovi juhitud oksjonil pidi kõige kõrgema hinna, 5700 eurot välja käima ostja, kes soovis endale maali «Maised rõõmud», mille alghind oli 5000 eurot.

"Maised rõõmud" leidis oksjonil ostja 5700 euro eest.
"Maised rõõmud" leidis oksjonil ostja 5700 euro eest. Foto: Repro

Edgar Valteri teosed, mis olid oksjonile pandud, kuuluvad aastatel 1989-1994 valminud sarja «Performance». Äsja on nendest maalidest valminud raamat «Muusa ja tema kunstnik», mille tekstid on kirjutanud Evelin Kivimaa, kujundanud Angelika Schneider ja kirjastanud Tammerraamat.

Edgar Valteri (1929-2006) jätkuvat populaarsust kinnitab ka tema maaliloomingust inspireeritud lavastus «Õhtu on salameri. Edgar Valteri rahutu rahu», mis tuleb vaatajate ette Helen Rekkori käe all augustis Villikese teatritalus Urvastes. Samas vallas elas kunstnik oma elu viimased poolteist aastakümmet.

Näitus 3. juunil oksjonile läinud maalidest oli E-Kunstisalongi galeriis Tehase 16. Alates tänasest on sealsamas Peeter Krosmanni Tartu-teemaline maalinäitus «SisseVaadeVälja».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles