Purjus ning alajahtunud kalamees päästeti halvimast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Margus Ansu

Pühapäva õhtul tuli päästjatel võtta kasutusele amfiibsõiduk, et tuua nõrgalt jäält ära sinna magama jäänud purjus kalamees.


Politseile saabus 3. aprillil kell 17:38 väljakutse Haaslava valda Aardlapalu karjääri taha Emajõele, kus jääl pidi magama purjus kalamees, märkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall.

Kohapeal selgus, et teised kalamehed märkasid eemal jõejääl lamamas oma kolleegi ning läksid asja uurima. Jää oli magava kalamehe all muutunud väga vesiseks ja nõrgaks. Kalamehed tirisid kolmandat kalda poole seni, kuni jõud rauges. Seejärel helistasid nad abi saamiseks häirekeskusesse, kes saatis sündmuskohale päästjad, kiirabi ning politsei.

Juhtunu ohutuks lahendamiseks tõid päästjad kohale amfiibsõiduki, sest muul moel olnuks kalamehe juurde minek eluohtlik. Mees tõsteti koos jalgratta, jääpuuri ning kastitäie õngede ja kalastustarvetega erisõidukile. Kaldal selgus, et kalamees oli tugevas joobes, üleni märg ja tugevalt alajahtunud. Kiirabi toimetas mehe kosuma erakorralise meditsiini osakonda.

Lall lisas, et päikese ja ligi 10-kraadise soojaga muutuvad jääolud veekogudel ohtlikuks lausa tundidega. Jääle minekut tuleks praegu kaaluda väga tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles