230 noort sulgpallurit selgitasid Tartumaa meistreid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpall.
Sulgpall. Foto: Sille Annuk

Nädalavahetusel Annelinna spordimajas peetud sulgpalli Tartu maakonna meistrivõistlustel tehti osalejaterekord. Kuues erinevas vanuseklassis astus platsile 230 noort sulgpallurit.

Treener Rainer Kaljumäe teatel olid võistlustules ka kõige väiksemad ehk alla üheksa-aastased, kellest kõige osavam poiss oli Jakob Kalmus (Triiton), teine Oliver Puhtla (Triiton) ja kolmas Marti Joost(Nõo). Kõige tugevam tüdruk oli Annabel Mutso (Triiton), teine Lumikki Liias (Triiton) ja kolmas Carmella Krislin Kruus (Triiton).

Alla 11-aastaste vanuseklassis osutus kõige paremaks neiuks Heli Merisalu (Nõo), hõbe Marleen Kadele (Triiton) ja pronksi sai kaela Mirtel Pruulmann (Triiton). Poistest võidutses Oliver Hani (Triiton), finaali jõudis ka Karl-Aksel Männik (Nõo) ja kolmandaks tuli Kert Veri (Triiton).

Alla 13-aastaste vanuseklassis tõusis poodiumi kõrgeimale astmele neiudest Lisa Berik (Triiton), teisele astmele Mia Kask (Triiton) ja kolmandale Emili Pärsim (Triiton). Poiste esikoht läks Hannes Hanile (Triiton), teine koht Daniel Kornejevile (Triiton) ja kolmas oli Oliver-Kristof Sokk (Triiton).

Alla 15-aastaste seas noppis neiude kulla Liisbet Sugasep (Triiton), hõbeda Karoliine Inselberg (Triiton) ja pronksi Johanna Violet Meier (Triiton). Poistest oli edukaim Gregor Rämmal (Triiton), hõbe kuulus Markus Saarepuule (Triiton) ja pronks Martin Grigorovichile (Triiton).

Alla 17-aastaste neiude seas jäi sel korral peale alla-15 aastaste hõbe Ramona Üprus(TÜASK), alla 15-aastaste valitsev Eesti meister Catlyn Kruus jäeti teiseks ning pronksi võttis endale Laura Martinson. Poistest oli parim valitsev U-15 Eesti meister Artur Ajupov (Triiton), teine Alexander Raudsepp (Triiton) ja kolmas Robert Sokman (Triiton).

Juunioride vanuseklassis, mis oli osavõtult kõige hõredam, näitas parimat vormi Karl Kert (Triiton), hõbe läks Matis Kaartile (Triiton) ja pronks Henry Pihlikule (Triiton). Tüdrukutest võitis Hannaliina Piho (TÜASK), hõbe kuulus Karina Kapanenile (Tartu Kalev) ja pronks Victoria Korobovale (Triiton).

Sulgpalliklubi Triiton osales turniiril ligi 200 lapsega. Ülejäänud osalejad esindasid Tartu ülikooli akadeemilist spordiklubi, Nõo sulgpalliklubi ning Tartu Kalevit.

Kaheteistkümnest esikohast üheksa endale võitnud sulgpalliklubi Triiton loeb võistluste igati kordaläinuks ja teeb endast kõik oleneva, et järgmiseks aastaks osavõtjate arv kasvaks veelgi, kinnitas treener Rainer Kaljumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles