Kiirendusvõistlusel lõi kaasa 65 osalejat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Järv pakkus oma «Super Street» klassis võistelnud VW Beetle'ga vaatepilti, mida kiirendusradadel kuigi palju ei näe. Auto kerkis stardis tagaratastele.
Joosep Järv pakkus oma «Super Street» klassis võistelnud VW Beetle'ga vaatepilti, mida kiirendusradadel kuigi palju ei näe. Auto kerkis stardis tagaratastele. Foto: Tarvo Oras

Laupäeval Raadil peetud autode ja mootorrataste kiirendusvõistlusel lõi kaasa 65 osalejat, kelles üheksa olid mootorratturid. Kõige osalejaterohkemaks võistlusklassiks oli Street A, kus lõi kaasa 16 võistlejat. See on ka klass, kus auto juures tehnilisi muudatusi teha ei tohi.

Sellise võistlejate arvuga võib rahule jääda, leidis ürituse üks korraldajaid Kristjan Veedler. Street A klassi võitjaks tuli Raiko Karema. «Ka on meil hea meel suure osavõtjate arvu pärast klassis «Run What Ya Brung.»» See on igamehe testklass, kus puudub võistlusarvestus ja igaüks saab iseenda ja oma auto proovile panna, selgitas Veedler.

Päeva kiiremaks meheks jäi Super Comp klassis sõitev Mati Põld oma Nissan 300ZX-ga. Tema tulemus oli 6,3 sekundit ja lõppkiirus 189,9 km/h.

Ka teine korraldaja Kaarel Oras väljendas üritusega rahulolu: «Ilmataat oli meie poolt, oli palju pealtvaatajaid ning ka palju osalejaid.»

Järgmine Eesti karikasarja võistlus toimub Pärnus 8. - 9. juulini, kus peetakse ka lisaks EDRS sarja üks osavõistlusi.

Võitjad klasside kaupa:

StreetBike: Marko Arik

ProBike: Petri Koivuniemi

SET: Georg Noor

Street A: Raiko Karema

Street B: Tormis Hofmann

Super Street: Erki Hiie

SuperGas: Kaido Reisser

Super Comp: Mati Põld

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles