Sulgpallurid Käsner ja Kaljurand võitsid Euroopa karikaetapi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa karikaetapi «Yonex Latvian International 2017» võitjad Raul Käsner (paremal) ja Kristjan Kaljurand (paremalt teine).
Euroopa karikaetapi «Yonex Latvian International 2017» võitjad Raul Käsner (paremal) ja Kristjan Kaljurand (paremalt teine). Foto: Erakogu

Esimest korda Eesti sulgpalli ajaloos saavutati sulgpalli meespaarismängus Euroopa karikavõistluste etapil võit. Sellega said hakkama Raul Käsner ja Kristjan Kaljurand.

Lätis Jelgavas peeti 1.–4. juunini Euroopa karikavõistluste etappi «Yonex Latvian International 2017», kus osales 230 sulgpallurit 30 riigist. Meespaarismängus osales 48 paari ja esikoha võitmiseks pidid Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi mängijad võitma viis kohtumist, vahendas treener Heiki Sorge.

Esimeses ringis võideti kaasmaalasi Rainer Kaljumäed ja Matis Kaarti tulemusega 21:17; 21:17, teises ringis olid vastasteks iirlased Mark Brady ja Ciaran Chambers, kes alistati samuti kahes geimis 21:18; 21:17. Veerandifinaalis oli vastaseks Inglise paar Dean George ja Zach Russ, see oli ka kõige tasavägisem kohtumine, kus võitja selgitamiseks läks vaja kolme geimi. Esimese geimi võitsid meie mehed 21:18, siis kaotasid 22:24 ja kolmandas geimis suutsid näidata kindlamat mängu ning võitsid 21:17.

Poolfinaalis kohtuti Prantsusmaa esindajate Eloi Adami ja Samy Corveega, kes alistati tulemusega 21:18; 21:17. Finaalis olid samuti vastasteks prantslased Mathieu Gangloff ja Tom Rodrigues, keda võideti kahes geimis 21:15 ja 21:19. Käsneri ja Kaljuranna sõnul võitsid nad esikoha tänu sellele, et mängu kvaliteet paranes turniiri käigus üha, kaitse pidas ning nad suutsid tänu tervele võistlusele hoida enda initsiatiivi ja otsustavatel momentidel vältida lihtvigu.

Naispaarismängus saavutasid sulgpalliklubi Triiton esindajad Helina Rüütel ja Kristin Kuuba teise koha. Nemad on kahel korral juba võitnud Euroopa MK-etapi. Tüdrukud võitsid esimeses mängus prantslasi Ainoa Desmonsi ja Vimala Heriaud kindlat kahes geimis, loovutades vastastele 9 ja 12 punkti. Veerandfinaali vastased olid Islandi sulgpallurid Sigridur Arnadottir ja Margret Johannsdottir, keda võideti 21:12 ja 21:13.

Poolfinaalis alistati samuti kindlat Norra esindajad Solvar Flaten Jorgensen ja Natalie Syvertsen 21:17 ja 21:16. Finaalis pidid eestlannad kahjuks tunnistama venelannade Olga Arkhangelskaya ja Natalia Rogova paremust kolmes geimis, võites esimese geimi 21:18. Seejärel kaotati teine 13:21 ning kolmas geim õige napilt  19:21.

Tüdrukud kohtusid finaalivastastega peaaegu kuu aega tagasi ka Sloveenias ja ka siis pidid nad tunnistama kolmes geimis venelannade paremust. Rüütli ja Kuuba sõnul võtsid nad sel korral mängus rohkem riske, kuid vastastel õnnestus kaitse paremini ja mängu lõpus oli ka õnne rohkem.

Kuuba osales turniiril veel üksikmängus, kus ta kaotas poolfinaalis samuti kolmes geimis ja jäi jagama kolmandat kohta.

Järgmine Euroopa karikavõistluste etapp sulgpallis peetakse juba 8.–11.juunil Kaunases, kus meie sportlased saavad kas oma tulemusi parandada või korrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles