Pildid: tartlased said nautida ilusat kergejõustikuõhtut

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunast kuni õhtuni välja näitasid Eesti praegu paremate hulka kuuluvad kergejõustiklased Gustav Sule mälestusvõistlustel, kuidas neil talvine ettevalmistus on läinud. Konkurentsi pakkusid Läti, Ukraina, Rootsi, Soome, Leedu ja Valgevene sportlased.

Näha sai nii vanu tuttavaid, kui ka noori sportlasi, kellele tasub tulevikus pöialt hoida. Üks neist on näiteks naiste 100 m tõkkejooksu võitnud Diana Suumann. Või samal alal teise koha saanud Kreete Verlin, kes lõi kaasa ka kaugushüppes, tulles seal neljandaks. Kaugushüppes püstitas tartlanna Maarja Kalev isikliku rekordi 6,05ga, mis andis talle kolmanda koha. 100 m jooksus oli Kalev 12,07ga teine.

Kuna kettaheites jäid Eesti parimad erinevatel põhjustel eemale, jäi kastanite tulest välja toomise au mullu tippspordiga lõpparve teinud Märt Iisraeli kanda. Tulemus 58 meetrit ja kolm sentimeetrit peale polnud küll see, mis parematel päevadel, kuid andis teise koha. Rootslane Simon Pettersson oli ainus, kelle kettakaar ületas 60 meetrit.

Teivashüpe jäi osalejate vähesuse tõttu kahvatuks. Naistest ei suutnud kumbki osaleja algkõrgust alistada. Meeste võidutulemus piirdus 4.60ga. Jooksualadest võitis naiste 100 meetri sprindi Janeli Toomel. 400 meetri jooksu parim oli naistest Liis Roose ja meestest Toni Nõu. Kindlasti oli nii kodumaistel sportlastel kui külalistel õnnestumisi veelgi. Nendega saab eeldatavasti tutvuda võistluste veebilehel avaldatavas lõpuprotokollis.

Ürituse peaalaks peetud odavise pani publiku staadionitribüünil nihkuma 100 meetri finišiala juurest sinna, kus hakkasid maanduma odakaared. Salamisi loodeti koguni uut Eesti rekordit, kui kaks Tõrvast pärit meest pakuvad samasuguse vaatemängu, nagu mullu. Seda paraku ei juhtunud ja Tanel Laanmäe pidi oma parimal katsel leppima 78-meetrise viskega. Magnus Kirdi oda maandus siiski paaril korral lausa 83 meetri joone taga, mis tähistab Londoni MM-normi. Parimal katsel sai ta kirja 83,53.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles