Galerii: ingerisoomlased pidasid Raadil pidu mitme lipu all

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes 150 rahvarõivastes lauljat ja nende kõrval varikatuse all orkestes laulsid-mängisid Soome Vabariigi ja Eesti Vabariigi hümniga ning ingerisoomlaste hümniga «Nouse, Inkeri» täna Raadi järve kaldal avatuks Eesti ingerisoomlaste 27. laulu- ja tantsupeo.

Sadakond tantsijat kogunes laululava juurde murule hümnide järel juba teise kavas olnud laulu ajal. Nad liikusid seejärel sõõridena Ingerimaalt pärit rahvalaulu «Pääskölintu» ehk «Pääsulind» saatel.

Järve kaldal lehvisid ingerisoomlaste rahvusvärvides lippude kõrval Eesti, Soome ja Venemaa lipud. Peo tegi eriliselt pidulikuks tänane Eesti lipu päev ja tänavune Soome Vabariigi 100. iseseisvusaasta.

Eesti ingerisoomlaste liidu teatel tõi laulu- ja tantsupidu «See maa» kokku laulud ja tantsud, mis on Soomest Peterburi ümbruskonda Ingerimaale liikunud, ja ka need, mis on Ingerimaalt tagasi Soome tantsijate, lauljate ja pillimeesteni jõudnud või alles jõudmas.

Seekordse laulu- ja tantsupeo idee autorid on Merje Malkki, kes on ka Tartu ingerisoomlaste seltsi esinaine ja ühtlasi folkloorirühma Röntyskä üks juhendajaid, segakoori Kiuru dirigent Kaja Arulepp ning Röntyskä teine juhendaja Juha Matti Aronen. Peole eelnes soomekeelne jumalateenistus Peetri kirikus ja rongkäik Raadi mõisaparki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles