Tamme staadionile naasnud Martin Miller: oli kõva mäng sõprade vastu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Miller vahetas kahe hooaja vahel Tammeka sinise särgi FC Flora rohelise vastu.
Martin Miller vahetas kahe hooaja vahel Tammeka sinise särgi FC Flora rohelise vastu. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpalli meistriliiga 15. voorus pidi Tartu JK Tammeka tunnistama FC Flora 2:0 paremust. Kohtumine oli väga eriline FC Flora vasakäärele Martin Millerile, kes naasis väljakule, mille kõrval ta sama hästi kui üles kasvas.

Tammeka kasvandik Miller siirdus mulluse hooaja järel Tammekast FC Florasse, olles sinisärke esindanud 76 kõrgliigamängus. Seejuures mullu käis ta platsil kõigis Tammeka liigamängudes. Peamiselt keskpoolkaitses tegutsenud noor mängumees lõi Tammeka eest neli väravat ning teenis kõige krooniks sügisel kutse Eesti A-koondisesse. 22. novembril pääses ta maavõistlusmängus Antigua ja Barbuda vastu ka väljakule.

Seejärel sai 19-aastane pallur aga vigastada ning hooajaeelne ettevalmistus jäi tal sisuliselt tegemata. Flora peatreeneri Arno Pijpersi plaanidesse on Miller aga kogu aeg kuulunud ning vigastusest paranemise järel on ta saanud väljakule kaheksas kohtumises ning löönud neis neli värvat. Erinevalt Tammekast kasutatakse teda Floras aga vasakul äärel.

«Ju Flora näeb, et vasakul äärel olen kasulikum, pealegi on keskväli niigi väga hästi mehitatud ning Zaka [Zakaria Beglarišvili – toim] särab number kümne peal,» selgitas Miller talle uudset olukorda. Tõsi, äärel kasutas teda vahel Tammekas ka Indrek Koser.

Endise kodumeeskonna vastu mängmist hindas Martin Miller huvitavaks ja mõnes mõttes ka mõnusaks kogemuseks. «Oli kõva võitluslik mäng sõprade vastu ja tegelikult oli siin suurepärane mängida, sest see on ikkagi nii pikka aega olnud minu koduväljak,» tõdes Miller.

2:0 võiduga jäi ta mõistagi rahule, eriti valmistas rahulolu see, et taas suudeti vastaseid salvata kiirete üleminekute tulemusel. «Selle kallal teeme kõvasti tööd ja see on üks meie tugevamaid külgi,» nentis mängumees.

Kohtumise järel saab Miller olla pisut aega sünnilinnas, ent esmaspäeval tuleb taas võtta ette teekond Tallinna, sest algab U21 koondise treeninglaager. 8. juunil võõrustatakse uue valiksarja avamängus Põhja-Iirimaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles