Fotod: suurfirma suvepäevalised tegid Mäe-kodus head

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel Tartus suvepäevi pidav suur rahvusvaheliste valuutaülekannetega tegelev ettevõte TransferWise otsustas tänase päeva pühendada heategevusele. Et suvepäevalisi oli Taaralinna kogunenud rohkesti, käidi mitmes eri paigas. Umbes kolmkümmend TranswerWise töötajat võtsid kaasa pintslid, värvipotid ja uued jalgpalliväravad ning seadsid sammud Mäe-kodu lastekodusse.

Mäe-kodu haldusjuht Lea Kärbis tõdes, et kuigi välismaalasi on neil ikka külas käinud, pole suurel hulgal ja nii kirevat seltskonda seal varem olnudki. Entusiastlikud töömesilased jagati kiirelt rühmadeks, kes pidi ära värvima kuus tuba ning, kui aega üle jääb, siis ka koridori. Lisaks suundus kümmekond inimest lastekodu hoovis asuva väikse jalgpalliväljaku juurde, kus oli vaja üles kaevata vanad väravad ja kokku panna uued.

Lea Kärbis rääkis, et TransferWise’i töötajad võtsid vabatahtlike organisatsiooni Serve the City  kaudu Mäe-koduga ise ühendust ja küsisid, kas nad saaksid lastekodu oma suvepäevadel kuidagi aidata. Kuna Mäe-kodus sirgub tublisid jalgpallipoisse, siis paluti, et ehk oleks võimalik vanad väravad uutega asendada. «Nemad leidsid, et seda on liiga vähe, ning küsisid, mida nad võiks veel teha. Siis mõtlesime, et ehk saaks nad ka värvimisega abiks olla,» kõneles Kärbis.

TransferWise’i töötaja Grete Grahv, kes hakkas koos inglannadest ja prantslannadest kaaslastega ühe tüdruku tuba helesiniseks värvima, märkis, et väiksemates rühmades on heategevusse panustatud varemgi, kuid nii suurelt polegi varem asja ette võetud.

«See on ainult positiivne, kui saab head teha ja ühiskonda panustada,» ütles Grahv.  Ta lisas, et sellist suuremat värvimistööd polegi ta varem teinud. «Nii et see on uus, aga väga positiivne kogemus,» muheles neiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles