Andre farmis tähistatakse rahvusvahelist juustupäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juust.
Juust. Foto: Marko Saarm

Eeloleval pühapäeval tähistatakse Eestis esimest korda rahvusvahelist juustupäeva. Avaüritus peetakse Tartumaal Kambja vallas asuvas Andre juustufarmis.

«Eestisse on viimastel aastatel tekkinud palju häid juustutootjaid ja nüüd on aeg küps kodumaise juustutootmise esiletõstmiseks,» rääkis Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus. «Juustupäeva tähistatakse mitmel pool maailmas. Praeguseks oleme jõudnud ka Eestis toodetavate juustude kvaliteedis selleni, et juba on põhjust juustupäeva tähistada küll.»

Juustupäeva tähistamine Andre farmis algab 4. juunil juba kell kaheksa hommikul, kui saab kaasa lüüa juustuteol. «Keskpäeval täname juustumeistrite pühakut Aristaeusi ja lehmi piima eest. Kogu päeva jooksl saab maitsta erinevaid juustusid, samuti tutvuda piimafarmiga,» rääkis Pääbus.

Kell 13 avatakse aga vadakuspaa, kus saab hoolitust kätele ja jalgadele. Juustufarmi perenaine märkis, et võimaluse korral tuleks kaasa võtta anum, kuhu käed või jalad sisse ära mahuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles